Nahrimed Haber

İnternetten Medya Hizmeti Sağlayan Platformlar, Artık Yıllık Satışlarının Bir Kısmını RTÜK’e Ödemek Zorunda!

Sinema - 20 gün önce 0 Yorum
Sinema İnternetten Medya Hizmeti Sağlayan Platformlar, Artık Yıllık Satışlarının Bir Kısmını RTÜK’e Ödemek Zorunda!
İnternet, kablolu ve uydu yoluyla hizmet veren medya sağlayıcılarını kapsayan yönetmeliklerde değişikliklere gidildi. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre bu platformlar, artık RTÜK’e yıllık satışlarının belli bir kısmı kadar ödeme yapmak zorunda olacak.

İnternet ortamından hizmet veren platformlara dair önemli bir karar alındı. Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle bu tarz platformların yıllık satışlarının bir kısmını Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) ödeyeceği ifade edildi.

Karar, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığıyla Resmî Gazete üzerinden yayımlandı.

Satışların %1,5’u RTÜK’e ödenecek

Yeni karara göre aylık abonelik gibi koşullu erişim sistemiyle çalışan platformlar, artık yıllık net satışlarının %1,5’unu RTÜK’e ödemek zorunda olacaklar. Bu ödemeler, izleyen yılın temmuz ayında gerçekleştirilecek. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Buna ek olarak kablolu ve uydu yayın yönetmeliğinde de değişikliklere gidildi. Bu da koşullu erişim yoluyla yayın hizmeti sağlayan medya hizmet sağlayıcılarının da net satışlarının %1,5’unu RTÜK’e ödemesi gerekeceği anlamına geliyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap