Nahrimed Haber

iOS 18, iPhone’lardaki Uygulamaların Logolarına da Karanlık Mod Getirecek

Yazılım - 16 gün önce 0 Yorum
Yazılım iOS 18, iPhone’lardaki Uygulamaların Logolarına da Karanlık Mod Getirecek
Yeni bir iddiaya göre Apple, yarın tanıtılacak iOS 18’de uygulama logolarına da koyu mod getirecek. Ayrıca kullanıcılar, uygulamalara giriş için Face ID veya Touch ID gibi biyometrik doğrulama sistemlerini kullanabilecekler.

Apple, yarın başlayacak WWDC 2024 geliştirici konferansı ile işletim sistemlerinin yeni versiyonlarını bizlerle buluşturacak. TSİ 20.00’de başlayacak etkinliğin ana odağının yapay zekâ olduğunu göreceğiz. Ancak bunun dışında özellikler de cihazlara eklenecek.

Bugün ise tanıtıma bir gün kala iOS 18’le göreceğimiz bir özellik daha ortaya çıktı. MacRumors’ın aktardığına göre Apple, cihazlarındaki “Koyu Mod” için önemli bir yeniliği bizlerle buluşturacak.

Artık uygulama logolarının da karanlık versiyonlarını göreceğiz

Koyu Mod, normalde telefonun genel temasının karanlık moda geçmesini sağlıyordu. Böylece uygulamaların içinden bildirimlere kadar birçok yerde daha koyu renkler görüyorduk. Şimdiki iddiaya göre ise bu kapsam daha da genişletilerek uygulamaların logolarına eklenecek.

Yani iOS 18’le birlikte iPhone’nunuzda yer alan uygulamaların logolarının da karanlık modda olmasını sağlayabileceksiniz. Yukarıda görebildiğiniz görsel resmî değil ancak bize bir fikir sunuyor. Değişikliğin, her şeyi karanlık modda kullanmayı sevenlerin hoşuna gideceğiniz söyleyebiliriz. Ayrıca telefonun genel temasıyla da uyumlu olacaktır. Karanlık uygulama logolarının isteğe bağlı olacağı da gelen bilgiler arasında.

Tüm uygulamalara Face ID veya Touch ID gibi yöntemlerle giriş yapma gelecek

MacRumors’a göre buna ek olarak bir başka yenilik de göreceğiz. Şirket, iOS 18’le birlikte uygulamalara erişmek için Face ID veya Touch ID gibi biyometrik doğrulamaları kullanılabilecek. Bu, tüm uygulamalarda kullanılabilen bir önlem olacak.  Tüm uygulamalardan kastın sadece Apple uygulamaları mı yoksa her şey mi olduğunu bilmiyoruz.

Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını yarın akşam öğreneceğiz. Etkinlik sırasında tüm duyuruları sizlerle anlık olarak paylaşacağımızı belirtelim. WWDC 2024’ü beklerken gelecek özelliklerin bazılarına aşağıdaki içeriğimizden göz atabilirsiniz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap