Nahrimed Haber

iPad’lere 14 Yıl Sonra İlk Kez Hesap Makinesi Geldi (Bu Çok Olmuş, Abaküs Getirseydiniz)

Yazılım - 15 gün önce 0 Yorum
Yazılım iPad’lere 14 Yıl Sonra İlk Kez Hesap Makinesi Geldi (Bu Çok Olmuş, Abaküs Getirseydiniz)
Apple, bugün tanıttığı iPadOS 18’le iPad’e ilk günden beri beklenen bir uygulamayı getireceğini duyurdu. Artık iPad kullanıcıları da Hesap Makinesi uygulamasına erişebilecek.

Bugün başlayan Apple WWDC 2024, iOS 18’den üretken yapay zekâyı cihazlara getiren Apple Intelligence’a kadar birçok önemli duyuruya ev sahipliği yaptı. Tabii ki iPad hakkında da duyurular gördük. İşletim sistemi iPadOS’in yeni sürümü iPadOS 18 bizlerle buluştu.

Apple, iPadOS 18’de bir ilke de imza atacağını açıkladı. Kullanıcıların uzun yıllardır beklediği “Hesap Makinesi” uygulaması, nihayet iPad modellerinde de yer almaya başlayacak.

iPad, 14 yıl sonra Hesap Makinesi’ne kavuşuyor

iPadOS 18’in sonbahar aylarında geniş çapta kullanıma sunulmasıyla birlikte iPad’ler de diğer Apple ürünleri gibi “Hesap Makinesi” uygulamasına sahip olacaklar. 14 yıl sonra gelmesinden dolayı gerçekten önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Hesap makinesi, dıştan iOS’tekine oldukça benzer bir görünüme sahip. Çoğu işlevinin aynı olacağını söyleyebiliriz. Ancak çok önemli bir fark var. O da Apple Pencil desteğine ve Matematik Notları isimli bir özelliğe sahip olacak olması. Kullanıcı, kalem yoluyla uygulamaya matematik problemleri yazabilecek. Uygulama da hızlıca problemi çözecek. Çok işe yarar bir özellik olacağını söylemek yanlış olmaz.

iPad’lere Hesap Makinesi geleceği zaten bir süredir konuşuluyordu. Aylar önce çıkan iddiaları sizlerle paylaşmıştık. Bu yüzden pek şaşırtıcı değil. Artık kullanıcılar, üçüncü taraf uygulamalarla uğraşmak zorunda kalmayacaklar.

Apple neden bunca yıl Hesap Makinesi’ni iPad’e getirmedi?


Yorumlar (0)

Yorum Yap