Nahrimed Haber

iPadOS 18 ve watchOS 11 Tanıtıldı, tvOS Güncellendi: İşte iPad’lere, Apple Watch’lara ve Apple TV’lere Gelecek Özellikler

Yazılım - 15 gün önce 0 Yorum
Yazılım iPadOS 18 ve watchOS 11 Tanıtıldı, tvOS Güncellendi: İşte iPad’lere, Apple Watch’lara ve Apple TV’lere Gelecek Özellikler
Apple, WWDC 2024’te iPadOS 18 ve watchOS 11’i tanıttı. Yeni tvOS özelliklerini de duyurdu.

WWDC 2024 dolu dolu devam ediyor ve Apple, çok sayıda platformla ilgili açıklamalarını adeta nefes almaksızın peş peşe sunuyor. Bu platformlar arasında elbette Apple Watch’lar, M4 işlemciyle büyük atılım da yapan iPad’ler ve Apple TV’lerde gördüğümüz tvOS da var. 

watchOS 11 yeni özellikler

tvos

watchOS 11 ile birlikte yeni rotalar oluşturmak, spor yaparken antrenman yükümüzü görmek mümkün olacak. Üstelik bu verileri arkadaşlarımızla da kullanabileceğiz. 

watchjos 11

Hamilelere özel önem gösteren Apple’ın yeni güncellemesi ile birlikte hamilelikte döngüler akıllı saat üzerinden takip edilebilecek, bebek durumu ve doğumdan sonra da bebeklerin uyku süresi izlenebilecek. 

watchos

Akıllı saatten metroya binmek, Apple Pay kullanmak, mesaj atmak mümkün olacak. 

Apple Watch akıllı saatler, yeni işletim sistemi ile birlikte yağmur uyarısında bulunacak. Akıllı saatler ayrıca çeviri yapacak. Bunun için, makine öğrenmesini kullanarak konuşma algılayacak. Bildirimler konusunda da gelişen saat, etkinlik bilgilerini kaydedecek.  Saat ekran yüzü değiştirilebilecek. 

iPadOS yeni özellikler

hesap makinesi

Kalem için yeni özellik geliyor. Uygulamalarda üst kısımda menü barı ve kısayollar oluşturmak mümkün olacak. Yeni animasyonlar ile daha akıcı geçişler mümkün olacak. 

SharePlay ve FreeForm ile yeni özellikler gelecek. Bundan sonra tanıdıklarımıza yardımcı olmak için ekranlarını uzaktan işaretleyebileceğiz, hatta cihazlarına da erişebileceğiz. Hesap makinesi geliyor. Daha büyük ekranda kullanılan bu hesap makinesi yeni özelliklere sahip.

ipados

Math Notes adlı özellik ise kağıda yazar gibi yazdığımız işlemlerin sonuçlarını otomatik olarak hesaplayıp gösterecek. Hatta çizimlerden de denklemleri çözebilecek uygulama oldukça kullanışlı gözüküyor. 

SmartScript ile birlikte el yazımızı yapay zekâ aracılığı ile kopyalayabileceğiz. Yazıları kopyalamak ve düzenlemek daha kolay ve akıcı olacak, özellikle de Apple Pen kullananlar için. 

tvOS için gelen özellikler:

tvos

tvOS için yapılan güncellemeler de oldukça dikkat çekti. Yeni güncelleme ile birlikte içerikler artık 21:9 oranıyla izlenebilecek. Çoğu yapımın sinema perdesindeki en boy ölçüsünün de 21:9 olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Öte yandan Apple TV’ler artık konuşma seslerini ayırıp güçlendirebilecekler. Otomatik altyazılar da daha kolay oluşturulup gösterilecek. tvOS’ta Prime Video’daki X-Ray özelliğine benzer ancak daha gelişmiş bir araç kullanabileceğiz. Böylece oyuncular hakkında bilgi alabildiğimiz gibi çalan şarkıları da öğrenebileceğiz. Ayrıca tvOS’larda bundan sonra seçtiğimiz fotoğraflarımızı ekran koruyucu olarak seçebileceğiz. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap