Nahrimed Haber

Karpuz Kabuğu: Filipinler, Netflix Gibi Abonelik Hizmetlerini Kullananlardan Ekstra Vergi Alacak (Nedeni Kulağa Tanıdık Geliyor)

Yaşam - 2 gün önce 0 Yorum
Yaşam Karpuz Kabuğu: Filipinler, Netflix Gibi Abonelik Hizmetlerini Kullananlardan Ekstra Vergi Alacak (Nedeni Kulağa Tanıdık Geliyor)
Filipin hükûmeti, çevrim içi dizi ve film platformlarını kullanan vatandaşlarından vergi almayı planlıyor. Yüzde ekstra 12’lik vergi, ülkeye ilk yılında 300 milyon dolardan fazla para kazandıracak.

Asya ülkeleri arasında yer alan Filipinler, şu sıralar dikkat çekici bir yasa tasarısını tartışıyor. Geçtiğimiz günlerde meclis gündemine taşınan ve yakın bir gelecekte oylamaya sunulması beklenen bu yasa tasarısı, Netflix, Disney+ ve Amazon Prime gibi merkezi Filipinler dışında olan çevrim içi yayım platformlarından ekstra vergi almayı amaçlıyor. Amaç ise abonelikler nedeniyle her ay düzenli olarak yurt dışına çıkan paranın vergilerle hazineye de gelmesi.

Hükûmet yetkililerinden gelen bilgilere göre söz konusu düzenleme, yürürlüğe girdiği ilk yıl hazineye 307 milyon dolar gibi devasa bir para sokacak. Bu paranın 2028 yılına kadar 1 milyar doların üzerine çıkacağı düşünülüyor. 

Uygulanacak vergi yüzde 12 olacak

Filipinler, Netflix abonelerinden vergi alacak

Edinilen bilgilere göre Filipinler hükûmeti, Netflix, Disney veya Amazon Prime gibi platformlardan hizmet alan vatandaşlarından, yüzde 12’lik ek katma değer vergisi alacak. Filipinler hükûmeti, aldıkları paranın yüzde 5’ini sanat için ayıracak. Geri kalan kısımsa ekonomik açıdan zorda olan ülkenin kalkındırılması için kullanılacak.

Filipinler hükûmetinin üzerinde çalıştığı düzenleme, daha önce duyduğumuz bir şey değildi. Evet, tüm hükûmetler çeşit çeşit vergiler çıkarıyorlar ancak çevrim içi dizi ve film platformları üzerinden ek vergi almak, diğer hükûmetlere de emsal teşkil edebilir gibi görünüyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap