Nahrimed Haber

Koç Holding’in Kurucularından Can Kıraç, Hayatını Kaybetti

Sektörel - 3 gün önce 0 Yorum
Sektörel Koç Holding’in Kurucularından Can Kıraç, Hayatını Kaybetti
Türkiye’nin en ünlü iş insanlarından Can Kıraç, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kıraç, Koç Holding’in büyümesine önemli rol oynamıştı.

Bugün Türkiye’deki iş dünyasını çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ünlü iş insanı Can Kıraç’ın hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Kıraç, 97 yaşındaydı.

İnan Kıraç’ın ağabeyi olan Can Kıraç’ın ölüm nedeniyle ilgili henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ünlü iş insanı, hayatında birçok önemli başarıya imza atarken Koç Holding’de yaptıklarıyla tanınıyordu.

Can Kıraç kimdir?

Kıraç, 22 Mayıs 1927’de Ankara’da dünyaya gelmişti. 1946’da Galatasaray Lisesini bitirmiş, 1950’de ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştu. 1950’de Koç Ticaret AŞ’de çalışmaya başladı.

Ünlü iş insanı, şu anda Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Koç Holding’in kuruluşu ve büyümesinde büyük rol oynamıştı. 1963’te Koç Holding’in kurucu ortakları arasında yer aldı, 1973’te şirketin icra komitesine girdi.

1982’de Otomotiv Grubu başkanı olurken 1984’te holdingin idare komitesi üyesi, 1987’de de başkanı oldu. 1991’de ise Koç’taki 41 yıllık kariyerini bitirerek emekli oldu. Kıraç Anılarımla Patronum Vehbi Koç başta olmak üzere birçok kitap da yayımladı.

 


Yorumlar (0)

Yorum Yap