Nahrimed Haber

Kripto para endüstrisinde bugün hangi gelişmeler öne çıktı?

Kripto Para Kripto para endüstrisinde bugün hangi gelişmeler öne çıktı?
Investing.com - Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi...

Kripto para endüstrisinde bugün hangi gelişmeler öne çıktı?

Investing.com - Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Bitcoin madencileri toplamda 4 milyar dolarlık kredi borçlarıyla stres altında

Bitcoin’deki uzun süreli düşüş eğilimi 4 milyar dolarlık kredi riski taşıyan kripto para madencilerinden dolayı büyük kripto kredi şirketleri için önemli bir risk taşıyor. 

Analistlere göre, artan sayıda kredide şu an teminat açığı söz konusu, çünkü teminat olarak alınan madencilik teçhizatları Bitcoin fiyatındaki düşüşle birlikte değerinin yarısını kaybetti

Şimdiye kadar çok az madencinin kredileri gecikmeye girdi, ancak son satışlar, sıkıntının devam ettiğini gösteriyor. Gelen haberlere göre Core Scientific Inc., işletim maliyetlerini karşılamak için Mayıs ayında 2.000’den fazla Bitcoin sattı. Bunun yanında Bitfarms Ltd., Galaxy Digital Holdings Ltd. ile olan 100 milyon dolarlık kredisinin bir kısmını ödemek için bu ayın başlarında basılan BTC’lerin neredeyse yarısını satmak zorunda kaldı. Ayrıca New York Digital Investment Group LLC’den başka bir makine destekli kredi kullandığı bildirildi.

Cardano kurucusu ABD Kongresinde kripto para düzenlemeleri hakkında konuştu

Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson, ABD Kongresi önünde kripto para düzenlemeler konusunda görüşlerini paylaştı.

Hoskinson 23 Haziran’daki bir kongre oturumunda, kripto düzenlemesi için ideal sistemin bankacılık öz-denetim sistemi gibi olması gerektiğini söylerken ve milletvekillerine bankalardaki müşteri tanımlama (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) faaliyetlerinin SEC veya CFTC tarafından değil kurumlar tarafından yapıldığının üzerinde durdu. 

Hoskinson, benzer şekilde kripto paralar için “KYC ve AML standartlarının kripto borsaları tarafından gerçekleştirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Solana, kripto destekli akıllı telefonunu ve Web3 geliştirici kitini duyurdu

Solana, yeni bir Web3 geliştirici kiti ile mobil telefon sektörüne giriyor. Bugün yapılan duyuruda Solan Ekibi yakında Saga adını verdiği akıllı bir telefon piyasaya sürecek.

23 Haziran’da Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, New York’ta “Solana Mobile Stack (SMS)” adlı Web3 programları için bir yazılım geliştirme kitinin piyasaya sürüldüğünü ve yeni kripto destekli telefonunun çıkış tarihini duyurdu.

Yakovenko, Solana’nın yeni akıllı telefonunun yaklaşık 1000 dolara mal olacağını ve önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulacağını bildirdi.

Coinbase (NASDAQ:COIN), ETH, USDC transferleri için Polygon desteğini kullanıma sunuyor

Coinbase müşterileri önümüzdeki ay dan itibaren Polygon üzerinden kripto gönderip alabilecekler.

Perşembe gün yapılan duyuruya göre, kullanıcılar, Polygon ağı üzerinden Ether (ETH), Polygon (MATIC) ve USD Coin (USDC) gönderip alabilecekler. Polygon, bu kripto varlıklarını aktarmak için ABD borsa devi tarafından desteklenen türünün ilk ölçeklendirme ağı unvanına sahip olacak.

Shibarium, 2022’nin 3. çeyreğinde başlayabilir

Shiba Inu’nun Katman 2 çözümü olan Shibarium’u geliştiren ekip Unification Foundation, bugün Medium bloglarında Unification ekibinin geliştirmekte olduğu üçüncü taraf projeler ve Shibarium’un kendisi hakkında ayrıntılı bir gönderi paylaştı.

Son gelişmelere göre Shibarium Private Alpha TestNet’in birkaç hafta önce başlatıldığı ve başarılı sonuçlar gösterdiği biliniyordu. Şu anda ekibin en büyük çabası, dahili Shibarium cüzdanının geliştirilmesine konusunda yoğunlaşıyor. Geliştiricilere göre, cüzdanın Katman 1 ve Katman 2 arasında varlıkların hareketini, stake etme olasılığını ve gelecekte ShibaSwap’ın da uygulanacağını sağlayabilen "her şey dahil" bir uygulama olması amaçlanıyor.

Shibarium’un halka açık beta sürümünün 2022’nin üçüncü çeyreğine kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. geliştiricilere göre, Shibarium’un kamuya açık beta TestNet’i, kullanıcıların ve geliştiricilerin, doğrulama süreci de dahil olmak üzere projeyi nihayet test etmelerine ve değerlendirmelerine olanak tanıyacak.

Ripple Toronto’da yeni bir ofis açtı

Ripple, Toronto’da yaklaşık 50 mühendis ile çalışmalara başlamayı düşünüyor. Önde gelen Blockchain ve kripto çözümleri sağlayıcılarından biri olan Ripple, geçtiğimiz günlerde şirketin Toronto’da yeni bir ofis açtığını duyurdu. Önde gelen bir mühendislik merkezi olarak hizmet verecek olan ofis, Ripple’ın Kuzey Amerika’da ve dünyanın diğer bölgelerinde genişleme planlarına göre doğrultusunda açıldı.

Ripple, böylece farklı bölgelerdeki kripto şirketlerinin kripto düşüşünün ortasında büyük çaplı işten çıkarmalarının aksine bir politika izliyor. 

Axie Infinity oyna-kazan oyununa ev sahipliği yapan Ethereum bağlantılı bir yan zincir olan Ronin, 600 milyon dolarlık bir istismardan üç ay sonra köprüsünü önümüzdeki hafta yeniden açmayı planlıyor.

Axie Infinity’nin Ronin Ethereum köprüsü gelecek hafta yeniden açılıyor

Axie Infinity platformunun geliştiricisi Sky Mavis tarafından finanse edilen Ronin geliştirme ekibi, dün bir Twitter gönderisinde köprünün 28 Haziran’da yeniden açılacağını söyledi. 

23 Mart’ta, Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus olarak güvenlik istismarına maruz kalan Ronin, dokuz doğrulayıcı node’den beşinin kontrolünü kaybetmiş ve köprüden 173.600 ETH ve 25,5 milyon USDC çalınmıştı.

Yazar: Günay Caymaz

Yorumlar (0)

Yorum Yap