Nahrimed Haber

Kripto para piyasasında günün öne çıkan gelişmeleri

Kripto Para Kripto para piyasasında günün öne çıkan gelişmeleri
Investing.com - Kripto para piyasaları 2,6 trilyon dolar seviyesinde devam ederken piyasalarda son 24 saatlik işlem hacmi ortalama 120 milyar dolar olarak devam ediyor. İlk 100...

Kripto para piyasasında günün öne çıkan gelişmeleri © Reuters.

Investing.com - Kripto para piyasaları 2,6 trilyon dolar seviyesinde devam ederken piyasalarda son 24 saatlik işlem hacmi ortalama 120 milyar dolar olarak devam ediyor. İlk 100 kripto para arasında satıcılı ağırlık işlemler akşam saatlerine doğru devam ederken 15 kripto paranın yükselişine karşı 85 kripto para negatif bölgede hareket ediyordu.

Bitcoin ve Ethereum’da bugün

1 trilyon dolar sermaye değeriyle devam eden Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde 59.000 dolar seviyesinden reddedildikten sonra bugün 57.000 doların altına kadar gevşedi. Kısa vadeli fiyat hareketleri 56.000 dolar bandının şimdiye kadar talep bölgesi olarak çalıştığını gösteriyor.

En büyük altcoin Ethereum ise dün akşam 4.700 dolar bandından başlayan satışlarla 4.500 doların altına kadar sarktı. Gün içi işlemlerde 4.490 dolardan gelen tepki alımları, ETH/USD’yi 4.580 dolara kadar taşısa da alışların devamı gelmedi ve Ethereum piyasası ABD seansı açılışında yeniden satıcı hakimiyetine geçti. Ether, şu an yeniden 4.400 dolar bandına gerileyerek günün dip seviyelerini test ediyordu.

Bir madencilik şirketinin CEO’su, ABD’nin madencilik yaptığını iddia etti

Compass Mining CEO’su Whit Gibbs’e göre ABD’nin hâlihazırda Bitcoin madenciliği yaptığını iddia etti.

Kripto para sektörünün tanınmış isimlerinden Anthony Pompliano ile röportajı sırasında Pompliano’nun "ABD, Bitcoin madenciliği yapmak için ne bekliyor?" sorusuna cevap veren Gibbs, “ABD, zaten madencilik yapıyor.” şeklinde cevap verdi.

Cevabından sonra hızlıca konuyu değiştiren Gibbs’in daha sonra El Salvador’un Bitcoin’le yaptıklarının önümüzdeki 20-30 içerisinde kendini kanıtlayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Ünlü rapçi Snoop Dogg Sandbox Metaverse’ünde bir malikane inşa ediyor

NFT sektörüne olan ilgisiyle bilinen Amerikalı rapçinin, şimdi de SandBox platformunda sanal bir malikane inşa ettiği bildirildi.

Metaverse alanında önemli bir payı olan Sandbox, son attığı tweet’te 122 standart arazi, 67 premium sanal arazi ve Snoop Dogg’un sanal malikanesine benzer 3 yapı için açık artırmalarının ilk aşamasının başladığını bildirdi.

Kasım ayında 2 milyar SHIB tokeni yakıldı

ShibBurn verilerine göre Kasım ayında 2 milyara yakın SHIB tokeni yakımı gerçekleşti. Ancak yakılan bu miktar toplam Shiba arzının yüzde 0,0003’üne denk geldiği için topluluktan eleştiri sesleri yükselirken yakım işleminin etkisiz kaldığına dair yorumlar söz konusuydu.

Kasım ayına 0,0000749 dolardan başlayan Shiba, ay boyunca 0,0000359 dolar seviyesine kadar düşüş gördü. Kasım ayının son günü dip seviyelerden toparlanan popüler altcoin, 0,00005 dolara kadar yükselse de son iki gündür yeniden düşüş görüyor.

Shiba Inu’nun son olarak Kraken borsasında listelenmesi, topluluk arasında memnuniyetle karşılandı. Bugün ise Brezilya’nın en büyük kripto para borsasında listelenme gelişmesi varken bu haberin Shiba fiyatına henüz etki etmediği gözüküyor.

Charles Hoskinson Cardano’yu savunmaya devam ediyor

Cardano CEO’su Charles Hoskinson, Cardano Blockchain’i hakkında bir durum raporu yayımladı ve ağın hareketsiz olduğu konusundaki eleştirilerin yersiz olduğunu göstermeye çalıştı.

Hoskinson, Cardano tabanlı fon toplama projesi “ilk stake havuzu teklifi” ISPO hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme de yaptı. Cardano yerel tokeni ADA, gün ilk saatlerinde 1,53 dolar dip seviyelerinden yüzde 13 oranında yükselişle 1,74 dolara kadar yükseldi. Akşam saatlerinde doğru ise ADA alıcıları, kripto parayı 1,70 doların üzerinde tutmaya çalışıyordu.

Çin Merkez Bankası NFT ve Metaverse’ün yasa kapsamına alınması gerektiğine vurgu yaptı

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamalar, ülkenin bir sonraki düzenleme hedefinin NFT’ler ve Metaverse olabileceğine dair ipuçları içeriyordu.

Çin Merkez Bankası kara para aklamayı önleme biriminin başındaki isim Gou Wenjun, bu teknolojilerin yasa dışı faaliyetlerde kullanılabileceğini dile getirdi. Buna göre bu teknolojilerin denetleme dışında bırakılmasının kara para aklama faaliyetlerine konu olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yazar: Günay Caymaz

Yorumlar (0)

Yorum Yap