Nahrimed Haber

Kripto paralar hafta başında nasıl hareket ediyor?

Kripto Para Kripto paralar hafta başında nasıl hareket ediyor?
Investing.com - Haftanın son günü kripto paralarda kısmi bir düzeltme görüldükten sonra Dogecoin haricinde yüksek değerli kripto varlıklar başta olmak üzere son 24 saatte kripto...

Kripto paralar hafta başında nasıl hareket ediyor?

Investing.com - Haftanın son günü kripto paralarda kısmi bir düzeltme görüldükten sonra Dogecoin haricinde yüksek değerli kripto varlıklar başta olmak üzere son 24 saatte kripto piyasalarında negatif bir görünüm vardı.

Hafta açılışında toplam kripto para piyasa değeri 950 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise düşük kalmaya devam ederken 62 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin fiyatı, dün 21.888 dolara kadar yükseldikten sonra hafta kapanışını 21.038 dolarda yaptı. Bitcoin, mevcut kapanış fiyatıyla haftalık yüzde 6 değer kazanırken son 24 saatte yüzde 1 oranında düşüş gördü. BTC piyasa değeri, an itibarıyla 404 milyar dolar seviyesinde bulunurken piyasa hakimiyet oranı, son iki haftalık düşüşün ardından yüzde 43 bandında bulunuyor.

Piyasalarda tedirginlik devam ediyor

Bitcoin, geride bıraktığımız haftayı pozitif kapatarak son aylardaki düşüş trendinde bir miktar soğuma gördü. Ancak kripto para korku ve açgözlülük endeksine göre piyasadaki tedirginlik devam ediyor. 

Korku ve açgözlülük endeksi, geçmişte günlerde 9 seviyesine kadar düşerek tarihi bir dip gördükten sonra 12 değerine kadar yükseldi. Ancak endeks, aşırı korku kademesinde kalmaya devam ediyor. 

Bitcoin (BTC), geçen hafta dip seviyelerden sıçrayıp ana destek noktası 20.000 dolar üzerinde kalmayı başarsa piyasada alıcı hacminin eksikliği tedirginlik oluşturmaya devam ediyor. 

En büyük 10 kripto para, son 24 saatte düşük oranlı da olsa bir düzeltmeyi yansıtıyor. En büyük kripto paralar arasında bugün pozitif ayrışan kripto varlık ise Dogecoin (DOGE) oldu.

Dogecoin (DOGE) son 24 saatte yüzde 10’un üzerinde yükseldi

Kripto paraların geneli dün bir düzeltme gördükten sonra haftaya sakin başladı. Dogecoin (DOGE) ise dün trendini bozmadı ve bugün de değer artışına devam ediyor. DOGE fiyatı, son 24 saatte yüzde 12 yükselerek fiyatını 0,077 dolar bandına çıkarırken haftalık bazda yüzde 32 değer artışına sahip. 

Dogecoin, haftanın ilk saatlerinde en büyük 100 kripto para arasında en iyi performansa sahip kripto varlık. Bu arada hafta başlangıcında ilk 100 kripto paranın 93’ü son 24 saatte negatif  seyirde devam ediyor.

Diğer yüksek sermayeli kripto varlıklar arasında Ethereum, hafta kapanışını 1.200 doların altında gerçekleştirmesine karşın haftaya hafif alıcılı başladı ve yeniden 1.200 dolar bandına adım attı. 

Cardano ve Solana, ilk 10’da son 24 saatte en çok değer kaybı gören kripto paralar oldu. Cardano (ADA), yüzde 4,5 oranında düşüş sonrası haftanın ilk saatlerinde 0,5 doların hemen altında el değiştiriyor. Solana (SOL) ise yüzde 4 oranında düşüşle 40 dolar bandında hareket ediyor. 

En büyük 100 kripto para arasında haftalık bazda en iyi performans gösteren 5 kripto para ise sırasıyla; Compound (COMP) (%64), Polygon (MATIC) (%53), Sandbox (SAND) (%47), Shiba Inu (SHIB) (%43), Zilliqa (ZIL) (%41) olarak sıralanıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Yorumlar (0)

Yorum Yap