Nahrimed Haber

Kulağınıza Küpe Olsun: Bir Google Chrome Eklentisi Yüzünden 1 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı

Kripto Para - 21 gün önce 0 Yorum
Kripto Para Kulağınıza Küpe Olsun: Bir Google Chrome Eklentisi Yüzünden 1 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı
Bir kripto para yatırımcısı, bilgisayarındaki çerezlerin ele geçirilmesi sonucunda 1 milyon dolar kaybettiğini iddia etti. İşte hırsızların kullandığı o profesyonel(!) yöntem...

Çinli bir kripto para yatırımcısı, tüm yatırımcıların kulağına küpe olması gereken bir hırsızlığa kurban gitti. Yatırımcı, Google Chrome’a yüklediği bir eklenti nedeniyle tam 1 milyon dolar kaybetti. Edinilen bilgilere göre hacker’lar, bu kez oldukça profesyonel bir yöntem(!) keşfetmişlerdi.

Kendisine "CryptoNakamao" adını veren ve yaşadığı olayı X’te paylaşan yatırımcı, tüm olayların "Aggr" isimli bir Google Chrome eklentisini kullanmak istemesiyle başladığını söyledi. Yatırımcının amacı, bu eklenti ile finansal verilere ulaşmaktı. İddiaya göre kötü amaçlı olduğu tespit edilen eklenti, Binance’in kullanıcının bilgisayarına gönderdiği çerezleri ele geçirdi. Hâl böyle olunca hacker, giriş bilgilerine bile ihtiyaç duymadan yatırımcının Binance hesabına ulaştı.

Yatırımcı, hack’lendiğini Binance hesabından işlemler yapıldığını görünce anladı

Kripto para hırsızlığı

Yatırımcı, eklentiyi yükledikten kısa bir süre sonra garip bir durumla karşılaştı. İddiaya göre Binance hesabından bazı işlemler yapılmıştı ancak bu işlemler kendisine ait değildi. Konuyla ilgili olarak derhal Binance’e ulaşan yatırımcı, yardım istemesine rağmen hiçbir sonuç alamadığını söylüyor.

Yaşanan olay, finans dünyasında güvenliği sağlamanın ne kadar zor hâle geldiğini gösteriyor olması açısından oldukça önemli. Bu yüzden, borsa işlemlerinde kullandığınız hesap ve cihaz güvenliğini koruma noktasında dikkatli olun. Bilgisayar veya akıllı telefonunuza kaynağını bilmediğiniz indirmeler yapmayın.


Yorumlar (0)

Yorum Yap