Nahrimed Haber

Küllerinden Doğan Snapchat, 293 Milyon Günlük Kullanıcıyla Twitter’ı Solladı

Sosyal Medya Küllerinden Doğan Snapchat, 293 Milyon Günlük Kullanıcıyla Twitter’ı Solladı
Son yıllarda popülerliğini gittikçe kaybeden Snapchat, pandeminin etkisi sayesinde yeniden küllerinden doğmuş gibi görünüyor. Geçtiğimiz seneye göre hisse senedi fiyatlarını neredeyse üçe katlamayı başaran şirket, günlük kullanıcı sayısının 293 milyona ulaştığını dile getirdi.

Bir zamanlar sosyal medya platformları arasında zirveye çıkan Snapchat, zaman içerisinde kullanıcılarını kaybetmeye başlamış, listede geri sıralara düşmüştü. Kullanıcı kaybının hisse senetlerine de yansığı bu sorun, şirketin açıkladığı rapora göre bir anda çözülmüş gibi duruyor.

2017’de piyasaya sürüldüğü günden beri en hızlı büyümesine yaşayan Snapchat, bir nevi kendi rekorunu kırmayı başardı. Sosyal medya platformu, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre %23 artış yaşadığını, dünya çapında günlük 293 milyon kullanıcı sayısına ulaştıklarını açıkladı.

Snapchat’in hisse senedi fiyatlarında da artış yaşanıyor

snapchat

Bu yılın kazanç raporuna göre son yılların en büyük büyümesini yaşadıklarını belirten Snapchat, pandeminin ve kullanıcılara klipler için ödeme yapan TikTok benzeri özelliği Spotlight’ın da bu büyümede payı olduğunu dile getirdi. Günlük Spotlight kullanımın %49 arttığını belirten Snapchat CEO’su Evan Spiegel; "şubat ayının sonunda platformda ciddi oranda etkileşimler görmeye başladık. Ekibimizin AR platformumuzu geliştirerek kaydettiği ilerlemeden gayet memnunuz" ifadelerini kullandı.

Snapchat’in şu anda kaydettiği ilerleme, diğer sosyal medya platformlarını sollamış gibi görünüyor. Günlük 293 milyon kullanıcı ile 206 milyon günlük kullanıcı bildiren Twitter’ı geçen Snapchat, hisse senedi değerlerinde de büyük bir gelişme yaşadı. Geçtiğimiz sene 23 Temmuz’da şirketin hisse senedi fiyatı 21,97 dolar iken, bu rakam 23 Temmuz 2021’de 77,92 dolara yükseldi.


Yorumlar (0)

Yorum Yap