Nahrimed Haber

LGS Birincileri, Başarılarının Sırlarını Anlattı: Ne Olursa Olsun Çalışmayı Bırakmadım

Eğitim - 2 yıl önce 0 Yorum
Eğitim LGS Birincileri, Başarılarının Sırlarını Anlattı: Ne Olursa Olsun Çalışmayı Bırakmadım
LGS 2021 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tüm sorulara doğru yanıt veren birinciler de belli oldu. LGS birincileri, hayal ettikleri noktaya nasıl ulaştıklarını anlattılar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyondan fazla öğrencinin giriş yaptığı Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçlarını bugün itibarıyla paylaştı. Her sınav sonucu günü gibi LGS 2021 sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından da sosyal medya birbirinden eğlenceli ve trajikomik içeriklerle doldu taştı.

MEB’in açıklamasına göre 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin ter döktüğü LGS 2021’de 97 öğrenci tüm sorulara doğru yanıt vererek birinciliği paylaştı. MEB, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"2021 Merkezi Sınava katılan 1 milyon 38 bin 492 öğrenci bulunmakta. Merkezi Sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci sayısı 97’dir. Bu öğrencilerin 36 farklı ilde bulunduğu belirlenmiştir."

"Başaramıyorum, bırakayım demedim"

LGS 2021 birincileri

Sınavdan tam puan almayı başaran öğrencilerden biri olan Buse Ceylin Ayyıldız, "Tabii ki zorlu bir süreçti. Çünkü okula gidemedik, arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizden mahrum kaldık ama bu süreci güzel atlatabildik" ifadelerini kullanırken açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Mutluyum ve sınavdan çıktığımda içimde güzel bir his vardı, başarabileceğime inanıyordum çünkü her soruyu anlayarak cevaplamıştım. 8 yıllık bir emeğin karşılığını almak çok güzel bir güzel bir duygu. Başaramıyorum bırakayım demedim. Bu da başarımda çok etkili oldu. Hedefim Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesinde okumak. Önümüzde 4 yıl var mesleğe tam karar veremesem de matematik, fen ağırlıklı bir bölümde okumak istiyorum."

"Her ne olursa olsun çalışmayı bırakmadım"

sınav çözmek

LGS 2021’deki tüm soruları doğru yanıtlamayı başaran bir diğer isim olan Bengisu Yener ise başarısının özetini ve hedeflerini şu şekilde anlattı:

"Öncelikle böyle bir sonucu beklediğimi söyleyebilirim. Çünkü herhangi bir eksiğim olduğunu düşünmüyordum. Sınavın zor olacağı yönünde bir söylenti vardı. Ama her şeye hazırlıklı olmam gerektiğini düşündüm. Ancak sınavdan sonra 500 tam puan beklediğimi söyleyemem. Sonuçlar açıklandığında biraz şaşırdım. 

Sınava hazırlanan öğrencilerin denemelere çok da aldırış etmemelerini öneririm. Ben okulun denemelerinde tam puan yapamamıştım. Koronavirüs döneminde de her ne olursa olsun çalışmayı bırakmadım öğrencilere tavsiyem de bu yönde olacak. Bunun yanında iç motivasyonlarını sağlamayı denesinler. Lise olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde okumak ileride ise çocuk cerrahı olmak istiyorum."

"Dikkatimi toplayıp stresimi yönetince bu sonuca ulaştım"

optik form

Başarısının kendisi için de sürpriz olduğunu ifade eden bir diğer tam puan alan isim Yusuf Küpeli "500 tam puan beklemiyordum. Denemelerde sadece bir kere tam puan yapmıştım" şeklinde konuştu ve şunları dedi:

"Sınavda dikkatimi toplayıp stresimi yönetince bu sonuca ulaştım. Koronavirüs sürecini avantaja çevirmeye çalıştım, yolda kaybedeceğim zamanı evde ders çalışarak kullandım. Çözemediğim soruların üzerine gittim zorlandığım konulara çalıştım. Bundan sonrasında da meslek seçiminde mühendislik alanında çalışmalar yapmak istiyorum."

Küpeli’nin babası olan Yusuf küpeli ise "Öncelikle çok teşekkür ediyorum, çok mutlu ve sevinçliyiz. Yusuf yaklaşık 1,5 yıldır fedakârlık yaparak ciddi emek verdi. Biz de ailesi olarak ondan böyle bir başarı bekliyorduk. Sadece sözelden eksiklerimiz olur diye düşünüyorduk ama maşallah onu da tam yaptı. Ailelere tavsiyem çocukların okuma becerisini ve dikkatini geliştirecek çalışmalar yapmaları. Çalışmanın içeriğini zenginleştirmenin önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Yorumlar (0)

Yorum Yap