Nahrimed Haber

LinkedIn’in Yapay Zekâ Aracı, Kullanıcılar İçin Özgeçmiş Yazacak

Yapay Zeka - 12 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka LinkedIn’in Yapay Zekâ Aracı, Kullanıcılar İçin Özgeçmiş Yazacak
Geçen yıldan bu yana yapay zekâ araçlarını sistemine entegre etmeye çalışan LinkedIn, iddiaları özellikler getiriyor.

Profesyonellerin platformu olarak karşımıza çıkan LinkedIn, yapay zekâ destekli araçlar geliştirmek için kolları sıvadı. Platform şimdi de durumunu #OpentoWork olarak belirlemiş olan premium kullanıcıları için yeni yapay zekâ özellikleri devreye alıyor. Bu özelliklerle birlikte LinkedIn’in aracı, yapay zekâ destekli ön yazılar, kişiselleştirilmiş özgeçmiş, sohbet bazlı iş aramaları gibi bir dizi yeni yeteneklere kavuşuyor. 

Bu değişiklikler ile birlikte LinkedIn, iş aramanın sıkıcı kısmı olan ön yazı oluşturma, CV yazma ve özelleştirme gibi kısımları daha kolay hâle getirecek. Yeni sistemde ayrıca komutlar vererek, sohbet eder gibi iş aramak da mümkün olacak. Örneğin "Bana uzaktan çalışabileceğim, aylık maaşı 200 bin lira olan bir iş bul." dediğimizde bize uygun alternatifler buluyor. 

İlk önizleme yayımlandı

linkedin

LinkedIn’in yeni araçları için önizlemesi de paylaşılmaya başlandı. Ön yazı oluşturma aracı, profilden aldığı bilgileri toplayıp bu bilgilere göre bir metin oluşturuyor. Ayrıca bu aracın diğer modellerden daha organik yazılar oluşturduğu belirtiliyor. Özellikle birçok şirketin başvuruları elemek için yapay zekâ yazılımlarını kullandığımızı düşündüğümüzde bu araç, daha kullanışlı bir alternatif olabilir. 

LinkedIn’in bu araçları henüz erken aşamalarda ve nihai versiyonunu görmemize daha zaman var. İleride bu araçlar sayesinde iş başvurusu süreçleri daha fazla otomatikleşebilir. LinkedIn ürün yöneticisi Rohan Rajiv, "Bir sonraki ufuk, bunu benim için yapabilir misin olacak," diyor. "İnsanların bunu bir ajanstan bakış açısıyla düşünebileceğini ve işleri halletmekte yardımcı olabileceğini hayal edebilirsiniz." ifadesini kullandı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap