Nahrimed Haber

MacBook’lardaki Satranç Oyunu, 12 Yıl Sonra İlk Kez Güncellendi (Masada mıyız?)

Oyun - 9 gün önce 0 Yorum
Oyun MacBook’lardaki Satranç Oyunu, 12 Yıl Sonra İlk Kez Güncellendi (Masada mıyız?)
Apple, MacBook’lardaki satranç oyununu 12 yıl sonra ilk kez güncelledi. macOS Sequoia ile kullanıcılara ulaşacak güncelleme oyunun daha modern gözükmesini sağlayacak.

WWDC 2024 geçtiğimiz hafta gerçekleşti ve Apple, özellikle iOS 18’deki "yeni" olarak lanse edilen özellikler ve yapay zeka entegrasyonlarıyla teknoloji gündeminin merkezine oturmayı başardı. Ancak Apple’ın WWDC 2024’te bahsetmediği bazı küçük değişiklikler de vardı. macOS’un dahili satranç oyununun güncellenmesi gibi.

Hemen aşağıda görmüş olduğunuz ekran görüntüsü, satranç oyununun eski halini gösteriyor. Görmüş olduğunuz sürüm, en son 12 yıl önce, OS X Mountain Lion ile güncellenmişti. Eski sürümde metal, ahşap, mermer ve çim şeklinde üç farklı zemin seçeneği bulunurken yeni sürümde çim seçeneği kaldırılmış gibi görünüyor.

macOS’taki eski satranç oyunu bu şekildeydi:

Tahmin edebileceğiniz gibi oyundaki güncelleme arayüz, animasyon ve grafiklerle ilgili. Sonuçta satranç oyununun kuralları belli olduğundan mekanikler ya da kurallarla ilgili bir güncelleme yapmak mümkün değil. Yeni sürümde aşağıdaki ekran görüntüsünden de anlayabileceğiniz üzere daha iyi dokular, daha iyi bir ışıklandırma ve daha modern bir görünüm yer alıyor.

macOS’taki yeni satranç oyunu bu şekilde:


Yorumlar (0)

Yorum Yap