Nahrimed Haber

macOS Sequoia Tanıtıldı: İşte Mac’lere Gelecek Yeni Özellikler

Yazılım - 15 gün önce 0 Yorum
Yazılım macOS Sequoia Tanıtıldı: İşte Mac’lere Gelecek Yeni Özellikler
Apple, WWDC 2024 kapsamında macOS’in yeni sürümünü tanıttı. macOS 15, macOS Sequoia ismini aldı. İşte Apple bilgisayarlara gelecek özellikler.

Apple, bugün gerçekleştirilen WWDC 2024 etkinliğinde işletim sistemlerinin yeni sürümlerini bizlerle buluşturdu. visionOS’ten iOS’e, watchOS’ten tvOS’e kadar birçok işletim sisteminin yeni sürümleri resmen tanıtıldı.

Tabii ki Mac sahibi kullanıcıların en çok merak ettiği macOS 15 de tanıtıldı. Çok büyük değişikliklere uğramayan ancak yararlı yeniliklerle donatılan yeni sürüm, Sequoia ismini aldı. İşte gelecek özellikler.

macOS Sequoia’yla gelecek özellikler

Mac’inizden iPhone’nunuzu kontrol edebileceksiniz

macOS Sequoia, "Devamlılık" özelliğini iyileştiriyor. Kullanıcılar, iPhone’larını Mac ekranına yansıtıp kontrol edebilecek. Tüm uygulamaları direkt bilgisayar üzerinden kullanmak mümkün olacak. Hatta iPhone üzerinden bir şeyi sürükleyip Mac’e atmak bile mümkün hâle geldi.

iPhone bildirimleri gösterilecek

Yeni macOS sürümü, ayrıca iPhone bildirimlerini de gösterecek. Bu bildirimler, Mac bildirimlerinin yanında yer alacak.

Ekran paylaşımı için sunucu ön izleme modu

Bu mod, FaceTime ve Zoom gibi uygulamalarla çalışacak. Yeni arka planlar da getirecek.

Yepyeni bir "Şifreler" uygulaması

macOS Sequoia, kullanıcıların tüm şifrelerini kontrol etmesini sağlayan yepyeni bir "Şifreler" uygulaması sunacak. Önceden şifreler, Ayarlar’a ekleniyordu.

Safari’de yeni "Öne Çıkanlar" özelliği

Yeni Öne Çıkanlar özelliği, makine öğreniminden yararlanacak ve siz internette gezerken sayfalardan ilginizi çekebilecek bilgileri size gösterecek.

Apple, bugün yeni sürümün geliştiricisi betasını yayımlayacak. Herkese ulaşacak beta ise önümüzdeki ay gelecek. Geniş çapta kullanıma sunuluşu ise sonbahar aylarında olacak.

*Detaylar geliyor...


Yorumlar (0)

Yorum Yap