Nahrimed Haber

Maliye Bakanı’nın İstifası, Dünya Basınında Gündem Oldu: İşte Atılan Başlıklar

Yaşam - 2 yıl önce 0 Yorum
Yaşam Maliye Bakanı’nın İstifası, Dünya Basınında Gündem Oldu: İşte Atılan Başlıklar
Dün gece saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifasının kabul edildiği, yerine Nureddin Nebati’nin atandığı açıklandı. Yönetimdeki son değişiklik, uluslararası basına da yansıdı.

Son haftalarda devam eden kurdaki artış, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın piyasaya satım yoluyla artışa doğrudan müdahale etmesine kadar yol açtı. Dolar, 14’ü görerek yeni bir rekor tazelemişken gelen müdahaleyle birlikte bir nebze gerileme yaşandı. Aynı gün akşam saatlerindeyse kabinede sürpriz bir değişiklik yapıldı.

Resmî Gazete’nin yayınlanmasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden af talebinin kabul edildiği açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati’nin atandığı açıklandı. Bakanlıkta gerçekleşen bu ani değişiklik, uzunca bir süredir Türk ekonomisindeki sıkıntıları gözlemleyen yabancı basının yeni gündemi oldu. Peki Hazine ve Maliye Bakanı’nın değişmesi, yabancı basında nasıl bir yankı buldu?

Uluslararası basında atılan başlıklar ve yazılan haberler:

bloomberg

Bloomberg, paylaştığı haberinde görevinden istifa eden Lütfi Elvan’ın faiz indirimlerine karşı çıktığını ifade etti.

financial times

Financial Times’ın haberinde istifa eden Lütfi Elvan’ın yerine ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sadık olan biri geldi.’ ifadeler yer aldı. Ayrıca Elvan’ın ekonomik ortodoksluğun son kalan sesi olarak görüldüğü de belirtildi.

reuters

Reuters, haberinde Financial Times’a benzer bir şekilde Elvan’ın ortodoks politikaya bağlı kalan son üst düzey yetkili olduğunu ifade etti. Bu hamlelerin politika oluşturmanın güvenilirliğini zedelediğinin görüldüğü, Elvan’ın Naci Ağbal ile birlikte Ortodoks ekonominin politikalarına yönelen piyasa dostu teknokratlardan olduğu belirtildi.


Yorumlar (0)

Yorum Yap