Nahrimed Haber

MEB’e Göre Kız Öğrenciler, LGS’de Neredeyse Tüm Alanlarda Erkeklerden Daha Başarılıydı

Eğitim - 2 yıl önce 0 Yorum
Eğitim MEB’e Göre Kız Öğrenciler, LGS’de Neredeyse Tüm Alanlarda Erkeklerden Daha Başarılıydı
Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz 6 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı hakkında değerlendirme raporu yayınladı. Yayınlanan raporda kız öğrencilerin matematik hariç diğer tüm konularda daha yüksek ortalamaya sahip olduğu ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 6 Haziran’da gerçekleşmişti ve sınavın sonuçları da 30 Haziran’da açıklanmıştı. Sonuçların ardından sınava ilişkin bir değerlendirme raporu yayınlayan Milli Eğitim Bakanı, cinsiyete göre testlerdeki doğru cevap sayısı ortalamaları hakkında ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

MEB’in yayınlamış olduğu raporda, kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm testlerde erkek öğrencilere göre daha yüksek ortalama yaptığı ortaya çıktı. Aynı zamanda 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği bu sınavda en çok başarı elde edilen testin Türkçe olduğu belirtildi.

Aile eğitim düzeyi öğrencinin başarısını etkiliyor

meb

Yukarıda vermiş olduğumuz MEB’in grafiğinden de anlayacağınız üzere sınava giren kız öğrenciler, sadece matematik testinde erkek öğrencilerden geri kalmış durumda. Türkçe, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Yabancı Dil gibi diğer konularda ise az bir farkla erkek öğrencileri geçmiş durumdalar. 

MEB’in yayınlamış olduğu raporda bir diğer dikkat çeken detay ise aile eğitim düzeyinin öğrencinin başarısına doğrudan etki etmesiydi. Yapılan açıklamaya göre anne eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerin puan ortalaması 242,98 iken lisans olan öğrencilerin 340,45 ve lisansüstü öğrencilerin ortalaması ise 362,98 puan çıktı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap