Nahrimed Haber

Messenger Uygulamasına Topluluklar Özelliği Geliyor

Sosyal Medya Messenger Uygulamasına Topluluklar Özelliği Geliyor
2022 yılında WhatsApp için Topluluklar özelliğini kullanıma açan Meta, benzer bir özelliği Facebook Messenger için de sunmaya hazırlanıyor.

Meta, WhatsApp için Topluluklar özelliğini iki yıl önce kullanıma almıştı ve aradan geçen zamanda bu özellik, başta firmalar ve reklam ajansları tarafından sıklıkla kullanılmaya başlanmıştı. Meta şimdi bu özelliği Facebook Messenger’a da getirmek için kollarını sıvadı. Yeni özellikle birlikte topluluklar için gerçek zamanlı bir iletişim alanı oluşturulacak. 

Messenger Topluluklar, Facebook’un daha önce grupları için açtığı Topluluk Sohbetleri ile farklı bir özellik. Topluluklar, Facebook gruplarından bağımsız olarak iletişim için ayrı bir ortam sunuyor ve farklı bir yaklaşım benimsiyor. 

Topluluklar 5 bin katılımcıya kadar çıkabilecek

topluluklar

Topluluk gruplarının katılımcı sayısı beş bine kadar çıkabilecek. Ayrıca gruplara dahil olmayan kullanıcılar da linkler sayesinde Topluluklar’a girebilecekler. Böylece daha eğlenceli ve daha hareketli gruplar oluşturmak mümkün olacak. 

Messenger Topluluklar ile WhatsApp Topluluklar arasında farklar bulunacak. Messenger Topluluklar için davetler Facebook’un sosyal grafiklerini kullanacak. Böylece kullanıcıları Facebook üzerinden davet etmek mümkün olacak. 

Topluluklar’ın kullanıma sunulması ile birlikte Meta’nın platformları genelinde iletişim araçlarını geliştirmeye yönelik adanmışlığını da ortaya koyuyor. Messenger içinde odaklanmış bir grup bulunması sayesinde Meta, kullanıcıların topluluklarıyla daha etkili bir şekilde bağlantı kurmalarını mümkün kılacak. Özellik dünya çapında kullanıma sunuldukça kullanıcı sayısı da gittikçe daha da artacak. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap