Nahrimed Haber

Meta, Instagram’da Geçilemeyen Reklamları Test Etmeye Başladı

Sosyal Medya Meta, Instagram’da Geçilemeyen Reklamları Test Etmeye Başladı
Meta, Instagram’ı reklamverenlere daha cazip hâle getirmek için yeni reklam sistemine odaklanıyor.

Instagram’ın geçilemeyen reklamlar üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Bu reklamların amacı ise reklamverenleri daha popüler hâle getirmek. Öte yandan bu kararın kullanıcılar arasında ne kadar popüler olacağı ise tartışmalı gözüküyor. Kaydırılamayan reklamlarla ilgili olarak sosyal medyada da paylaşımlar yapıldı. 

Meta’nın yaptığı açıklamalara göre "Daima reklamverenlerimiz için değer yaratan formatlar test ediyoruz." ifadesini kullandı. "Daha önce test edip öğrendiğimiz gibi, resmî ürün değişikliklerinde bu test sonuçlarına göre güncellemeler yapacağız" diyen Meta basın sözcüsü, geçilemeyen reklamların test sonuçlarına göre tüm kullanıcılara yayılabileceğini belirtti. 

Sosyal medyanın gözü reklamverenlerde

geçilemeyen reklam

Son dönemde dijital medya mecraları sık sık reklamverenlere odaklandıkları değişikliklerde bulunuyor. Meta gibi firmalar, artık kullanıcı sayılarını artıracak bir kitle bulmakta zorlanıyorlar. Bu yüzden de firmalar, var olan kullanıcılarından daha fazla gelir elde etmeyi tercih ediyorlar. Kullanıcı sayılarını artırmak için firmalar daha kullanıcı dostu çalışmalar yapsalar da şu anki durumda kullanıcılara uygulamadan çıkmadan önce daha çok reklam göstermeyi amaçlıyor. 

Son dönemde yalnızca sosyal medya platformları değil, yayın platformları ve hatta işletim sistemleri de reklamverenler için daha cazip hâle gelmek ve daha fazla reklam göstermek için çeşitli yöntemler deniyor. Belki de gelecekte dijital hizmetlerin reklamverenlerle farklı çalışma yöntemleri geliştirmeleri gerekebilir. Zira geçilemeyen reklamlar pek de kullanıcıların hayran olduğu şeyler değil. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap