Nahrimed Haber

Meta’nın "Twitter Rakibi" Olarak Kullanıma Sunduğu Threads, Türkiye’den Erişime Kapatılacak: İşte Nedeni

Sosyal Medya Meta’nın "Twitter Rakibi" Olarak Kullanıma Sunduğu Threads, Türkiye’den Erişime Kapatılacak: İşte Nedeni
Meta, Threads’i Türkiye’de kullanımdan kaldıracağını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre Rekabet Kurumu cezası nedeniyle böyle bir karar alındı.

Geçtiğimiz ay sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Rekabet Kurumu tarafından Meta’ya yönelik bir soruşturmanın tamamlandığından bahsetmiştik. Rekabet Kurumu, Instagram’a bağlı mikroblog platformu Threads’e geçici tedbir uygulanmasına karar vermişti.

Bugünse Meta’dan, Threads ile ilgili yeni bir hamle geldi. Şirket, Threads’in Türkiye’deki kullanımının bir süreliğine kapatılacağını açıkladı. Uygulama üzerinden kullanıcıları bilgilendirmeye başlayan Meta, platformun 29 Nisan itibarıyla Türkiye’de kullanılamayacağını belirtti.

Threads uygulamasındaki bildirim şu şekilde:

Threads

Threads uygulaması üzerinde karşımıza çıkan "Daha fazla bilgi al" butonuna dokunduğumuzda, buradaki bağlantıya yönlendirildik. Buradaki açıklamalara baktığımızda yukarıdakilerden çok da farklı bir şey görmüyoruz. Meta, platformun Türkiye’de kullanımdan kaldırılacağını, uygulama indirmelerin ve paylaşım yapmanın mümkün olmayacağını beyan ediyor. 

Rekabet Kurumu, Meta’ya neden soruşturma açmıştı?


Yorumlar (0)

Yorum Yap