Nahrimed Haber

Microsoft, Çok Tartışılan Recall Özelliğini İptal Etti (En Azından Şimdilik)

Yazılım - 11 gün önce 0 Yorum
Yazılım Microsoft, Çok Tartışılan Recall Özelliğini İptal Etti (En Azından Şimdilik)
Microsoft, bir süredir tartışmaların odak noktasında olan "Recall" özelliğini ertelediğini açıkladı. Ancak yapılan açıklama, bu özelliğin gelecekte geri gelebileceğini düşündürüyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un bir süredir gündemde olan "Recall" özelliği ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şirket, bu yeni özelliği bir süreliğine ertelediğini açıkladı. Böylelikle bir süredir devam eden tartışmalar, en azından şimdilik rafa kalkmış oldu.

Microsoft’un Recall özelliği, daha ilk günden tartışmalı bir şekilde hayatımıza girdi. Bu yeni özellik, sürekli ekran görüntüsü alıyor, her şeye hızlıca ulaşmanızı sağlıyordu. Ancak yapay zekâ destekli bu özellik, gizlilik ve güvenlik endişelerini de beraberinde getirmişti. Microsoft, kullanıcıların tepkisiyle karşılaşan bu özelliği geri almış, isteğe bağlı hâle getirmişti. 

Peki Microsoft, ne oldu da Recall’dan vazgeçti?

Microsoft, Recall özelliğini geri çekmesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, özelliğin deneyim, kalite ve güvenlik açısından yüksek standartlara ulaşmasını sağlamak için böyle bir karar alındığı ifade edildi. Microsoft, özelliği yeniden test etmeye başlayacağı zaman bununla ilgili detaylı bir açıklama yapacağını ve Recall’un nasıl çalışacağını tüm hatlarıyla anlatacağını söyledi.

Microsoft’un tartışmalara konu olan Recall özelliği ile ilgili aktarabileceklerimiz şimdilik bu kadar. Bakalım Microsoft, bu özelliği tamamen unutturacak mı yoksa birkaç ay sonra bazı değişikliklerle yeniden mi hayatımıza sokacak...


Yorumlar (0)

Yorum Yap