Nahrimed Haber

Microsoft, Windows 11’i Güncelledi: İşte Bilmeniz Gereken Yenilikler

Yazılım - 2 yıl önce 0 Yorum
Yazılım Microsoft, Windows 11’i Güncelledi: İşte Bilmeniz Gereken Yenilikler
Windows 11’in geliştiriciler için hazırlanan "22000.100" kodlu sürümü kullanıma sunuldu. Bu sürüm, işletim sisteminin bazı hatalarını giderirken, bazı yeni özelliklerle geliyor. İşte Windows 11’in son sürümüyle ilgili bilmeniz gerekenler.

Bundan yaklaşık 1 ay önce Windows 11’in ilk önizleme sürümünü yayınlayan Microsoft, bugün yaptığı bir açıklamayla yeni işletim sisteminin geliştiriciler için tasarlanmış olan son sürümünün yayınlandığını duyurdu. "22000.100" kodlu sürüm, Windows 11’e bazı yeni özellikler getirirken, bilinen bazı hataları da gideriyor.

Microsoft’un Windows 11 Insider Preview Build 22000.100 kodlu güncellemesine baktığımızda, görsel değişimlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Kullanıcılar, bu güncelleme ile özellikle de gizli simgeler menüsü ile görev çubuğunda bazı yenilikler görecekler. Ayrıca Microsoft Store’da yeni sürümde bir güncelleme aldı ve yepyeni animasyonlarla kullanıcıların beğenisine sunuldu. 

İşte Windows 11’in son sürümünde getirilen bazı yenilikler

Windows 11

Windows 11’in 22000.100 kodlu Insider sürümünde karşımıza çıkan en büyük yenilik, gizli simgeler bölümünde yer alıyor. Kullanıcılar, son güncelleme ile bu menüde tüm uygulamaların yeni simgelerini görmeye başlayacaklar. Ayrıca, bu bölümün hemen yan kısmında bulunan bildirim merkezi de artık yeni bir işlevselliğe sahip. Kullanıcılar, bu menüyü kullanarak doğrudan Odaklanma Yardımı ayarlarına gidip, gelecek bildirimlerin sessiz bir şekilde bildirim menüsüne atılmasını sağlayabilecekler.

Windows 11’in yeni sürümündeki etkileyici özelliklerden bir tanesi de görev çubuğunda bizleri karşılıyor. Geliştiriciler, Windows 11’de arka planda çalışan uygulamalarla ilgili yanıp sönen bir uyarı ışığı kullanıyorlardı. Kullanıcı bu sayede, bilgisayarını arka planda yoran uygulamaları görebiliyordu. Bu özellik, dikkati dağıtmayacak şekilde yeniden dizayn edildi. Kullanıcılar artık, bir süre yanıp söndükten sonra kırmızı renkte yanmaya devam edecek hap şeklinde bir şekil görecekler.

Windows 11

Microsoft’un Windows 11’le ilgili tek çalışmaları bunlarla sınırlı kalmadı. Başlat Menüsü, Ayarlar bölümü, Dosya Gezgini, Arama ve Widget’lar üzerinde de çalışmalar yapan şirket, artık daha fazla optimize edilmiş bir işletim sistemi sunuyor. Ayrıca saydığımız bu bölümlerde yer alan hatalar da büyük oranda giderilmiş durumda. 

Bu arada, Windows 11 Insider Preview Build 22000.100 kodlu güncellemesi, hala bazı sorunlar içeriyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, görev çubuğunun bazen titreyebileceği, başlat menüsünde metin girdisinin yapılamayabileceği ya da görev çubuğunda yer alan arama seçeneğinin kullanılamayabileceği ifade ediliyor. Ancak bu hatalar üzerinde de çalışmalar devam ediyor ve Microsoft, önümüzdeki dönemlerde bu sorunların tümünü çözecek gibi görünüyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap