Nahrimed Haber

Microsoft’un, Windows’ta 30 Yıldır Hiç Değiştirmediği Bir Özellik Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Yazılım Microsoft’un, Windows’ta 30 Yıldır Hiç Değiştirmediği Bir Özellik Olduğunu Biliyor Muydunuz?
Eski bir Microsoft çalışanı, bizzat üzerinde çalıştığı bir özelliğin 30 yıldır hiçbir değişim yaşamadan kullanılmaya devam ettiğini açıkladı. Peki Windows işletim sistemindeki o özellik neydi?

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un Windows işletim sistemi yolculuğu, bundan çok uzun zaman önce başladı ve yıllar boyunca da evrilerek devam etti. Bugün Windows 95 ile Windows 11 arasında dağlar kadar fark var. Şirket, işletim sisteminin hemen her yerinde değişiklik yaptı. Windows 11, bugün günümüzün en gelişmiş teknolojilerine destek veriyor.

Ancak bir özellik var ki ilk kez geliştirilmesinin üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına rağmen hiçbir değişiklik yapılmadı. Windows 95 ile kullanıcılara sunulan o özellik, Windows 11’de de hiç değişmeden kullanılıyor. Peki neydi bu özellik? Microsoft, neden böyle bir şey yapma gereksinimi duydu?

Windows’un ikonik "Biçimlendir" özelliği, 30 yıldır hiçbir değişikliğe uğramadı!

Windows Biçimlendir

Windows’un Biçimlendir özelliğini bilirsiniz. Bu hizmet, bilgisayara taktığınız tüm haricî disklerin içinde bulunan tüm dosyaları siler, cihazı yeniden kullanıma hazır hâle getirir. İşte Microsoft, bu özelliğe yıllardır dokunmadı. Özellik, 30 yıl önce nasılsa bugün de öyle duruyor. Peki Microsoft, neden böyle bir şey yaptı? Biçimlendir, neden bugüne dek hiç değişmedi?

Eski bir Microsoft çalışanı, Biçimlendir’in hikâyesini anlattı

Windows Biçimlendir ile ilgili açıklamalarda bulunan isim, eski bir Microsoft çalışanı olan Dave Plummer oldu. Bu araç üzerinde bizzat çalıştığını aktaran Plummer, Biçimlendir’in hikâyesini şu sözlerle anlattı:


Yorumlar (0)

Yorum Yap