Nahrimed Haber

Onları Kimse Sevmemiş ki Nereden Bilsinler: RPG Oyun Geliştiricileri, "Gerçekte Deneyimlemedikleri İçin" Oyunlarında Romantizm Olmayacak

Oyun - 12 gün önce 0 Yorum
Oyun Onları Kimse Sevmemiş ki Nereden Bilsinler: RPG Oyun Geliştiricileri, "Gerçekte Deneyimlemedikleri İçin" Oyunlarında Romantizm Olmayacak
Troubleshooter: Abandoned Children geliştiricileri, gerçek hayatta yeterince deneyimleri olmadığı için oyuna kompleks ilişki sistemi koymayacaklarını açıkladı.

Yazarlar ve geliştiriciler sık sık "Bildiğin şeyi yaz" yöntemiyle hareket ediyorlar. Öte yandan Troubleshooter: Abandoned Children geliştiricileri için bu durum bir sorun meydana getiriyor. Zira oyuncular oyuna romantizm ögelerinin eklenmesini bekliyor ancak geliştirici ekip, gerçek hayatta yeterince deneyimleri olmadığı gerekçesiyle yanaşmıyor. 

Troubleshooter: Abandoned Children bir taktik RPG oyunu ve 2020 yılından bu yana da erişime açık durumda. Şu anda Steam’de 8000’den fazla yorum alan oyun, JRPG’leri andıran bir estetiğe sahip ancak o oyunlarda sık sık gördüğümüz karmaşık ilişki dinamikleri bu oyunda bulunmuyor. 

Stüdyonun cevabı hem güldürdü hem hüzünlendirdi

yorum

Oyunun Steam yorumlarından birinde bir oyuncu, oyunda neden romantizm sistemi olmadığını sordu. Bu duruma stüdyodan gelen yanıt ise trajikomik oldu. Geliştiricinin verdiği cevap, "Randevu sistemi… Bu çok insanın istediği bir özellik ama benim ekip üyelerim… bu konuda hiç tecrübeye sahip değil, gerçek hayatta bile. İnceleme için teşekkürler." şeklinde oldu. 

Bu gönderi için yorumlar kapatılmış olsa da, 90 kadar kullanıcı bu cevabı komik bulduğunu belirtti. Oyunun geliştiricisi olan Dandylion stüdyosunun Güney Kore merkezli olduğunu ve ülkede gençlerin romantizmden uzaklaştıkları gerçeği göz önüne alındığında firma, komiklik yapmaya çalışmaktan ziyade dürüst olmaya çalışıyor gibi görünüyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap