Nahrimed Haber

OpenAI Yönetim Kuruluna, ABD’nin En Çok İstihbarat Toplayan Kurumunun Başındaki Asker Atandı

Sektörel - 10 gün önce 0 Yorum
Sektörel OpenAI Yönetim Kuruluna, ABD’nin En Çok İstihbarat Toplayan Kurumunun Başındaki Asker Atandı
OpenAI, ABD’nin en çok istihbarat toplayan kurumu NSA’daki bir askeri yönetim kuruluna atadı. Bu şüpheli atamanın siber güvenlik odaklı olduğu açıklandı.

Yapay zekâ sektörünün önde gelen isimlerinden OpenAI, dikkat çekici bir üst düzey yönetici ataması gerçekleştirdi. Şirket, yönetim kuruluna eski bir asker ataması yaptı. Paul Nakasone isimli asker, geçmişte ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) bünyesinde çalışmıştı. NSA, ABD’nin en çok istihbarat toplayan kurumu olarak biliniyor.

OpenAI, geçmişi açısından tartışmalı olan bu ismi neden yönetim kuruluna aldığına ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Paul Nakasone, OpenAI’daki güvenlik açıklarını hızlıca tespit etmek ve OpenAI teknolojilerinin siber güvenliği daha iyi bir noktaya getirmek için çalışacak. 

Her iki taraf da bu üst düzey atamadan memnun

OpenAI üst düzey asker ataması

Yapılan açıklamalara baktığımızda her iki tarafın da bu atamadan memnun olduklarını görüyoruz. Paul Nakasone’un siber güvenlik alanında benzersiz bir deneyime sahip olduğunu söyleyen OpenAI üst yöneticilerinden Bret Taylor, onun bilgi ve birikiminden faydalanacaklarını ifade etti. Paul Nakasone ise yapay zekânın faydalı olmasını sağlamak için çalışacağından ötürü mutlu olduğunu belirtti.

Açık konuşmak gerekirse böylesine bir üst düzey atama, biraz şüpheli. İnsan ister istemez, yapay zekâ için vazgeçilmez olan "kullanıcı verisi" için böyle bir atama yapılmış olabileceğini düşünüyor. Neticede Paul Nakasone’un uzmanlık alanı veriler üzerine. Bakalım bu atama, yapay zekânın geleceğini nasıl etkileyecek...


Yorumlar (0)

Yorum Yap