Nahrimed Haber

OpenAI’dan Musk’a Cevap Geldi: "Kendi Fikri"

Donanım - 13 gün önce 0 Yorum
Donanım OpenAI’dan Musk’a Cevap Geldi: "Kendi Fikri"
Elon Musk’ın Apple ve ChatGPT’ye yönelik iddialarına OpenAI tarafından cevap geldi.

Elon Musk ile OpenAI arasında oldukça karmaşık bir geçmiş bulunuyor. Bir dönem firmanın en büyük destekçisi olan, hatta OpenAI’ı kendi cebinden finanse eden Musk, OpenAI’ın Microsoft’a yaklaşmasının ardından firmaya karşı ciddi bir tepki ortaya koymuştu. 

Elon Musk son olarak, attığı bir tweet ile "Apple’ın kendi yapay zekasını yapacak kadar zeki olmayıp, yine de OpenAI’nin güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi tamamen saçma! Apple, verilerinizi OpenAI’ye teslim ettikten sonra aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil. Sizi resmen satıyorlar." demişti. 

OpenAI’dan cevap gecikmedi

elon musk

Apple zaten WWDC 2024 etkinliğinde yapay zekâ sistemlerine, bu sistemlerin nasıl çalıştığına ve nasıl geliştirildiğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Bu sistemlerin bir kısmı doğrudan cihaz üzerinde çalışabilirken diğer sistemler ise bulut bilişim üzerinden hizmet verecek. Bulut sistemine de Private Cloud Compute adı verilmişti. Musk ise iOS 18’i bir "güvenlik ihlâli" olarak nitelendirmiş ve şirketlerinde yasaklayabileceğini söylemişti. 

OpenAI CTO’su Mira Murati ise yaptığı açıklamada "Bu kendi fikridir. Belli ki ben öyle düşünmüyorum. Müşterilerimizin mahremiyetini ve ürünlerimizin güvenliğini derinden önemsiyoruz." ifadelerini kullandı. Murati ayrıca Apple’ın kullanıcı verilerini OpenAI ile paylaşmayacağını ve OpenAI’ın da modellerini Apple kullanıcı verileri üzerinden eğitmeyeceğini belirtti. OpenAI CTO’su sözlerini "Kamuya karşı olabildiğince şeffaf olmaya çalışıyoruz. En büyük risk paydaşların teknolojiyi yanlış anlaması." şeklinde tamamladı. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap