Nahrimed Haber

Otomobil Satışlarına Uygulanan "6 Ay 6 Bin Km Kısıtlaması" Bir Kez Daha Uzatıldı! Bugüne Kadar Toplam Kaç Milyon TL Ceza Kesildiği de Açıklandı

Otomobil - 3 gün önce 0 Yorum
Otomobil Otomobil Satışlarına Uygulanan "6 Ay 6 Bin Km Kısıtlaması" Bir Kez Daha Uzatıldı! Bugüne Kadar Toplam Kaç Milyon TL Ceza Kesildiği de Açıklandı
Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt satışlarına uygulanan "6 ay 6 bin km ilan kısıtlaması" uygulamasının bir kez daha uzatıldığını duyurdu. Kısıtlama kapsamında kesilen ceza miktarı da açıklandı.

Ticaret Bakanlığı, 2022’de alınan bir kararla ikinci el araç alım satımlarını ve fiyatlarını kontrol altına almak amacıyla “6 ay 6 bin kilometre” kısıtlaması getirmişti. Bu kısıtlama, sıfır otomobillerin 6 bin kilometreye ulaşmadan satılmasını engelliyordu. Geçen süreçte karara uymayanlara milyonlarca TL ceza yazıldığını görmüştük.

Şimdi ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Bakanlık, bugün yaptığı açıklamayla kısıtlamanın bir kez daha uzatıldığını duyurdu. Normalde 1 Temmuz’da son bulacak kısıtlama, 6 ay daha uzatıldı.

1 Ocak 2025’e kadar devam edecek!

Açıklamaya göre spekülatif fiyat oluşumları ile stokçuluk faaliyetlerini ortadan kaldırmak ve adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa oluşturmak için uygulanana pazarlama ve satış kısıtlaması, 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldı. Yani motosiklet, otomobil ve arazi taşıtları bu tarihe kadar 6 bin kilometreye ulaşana kadar satılamayacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bakanlık, uzatılmaya ek olarak şimdiye kadar kısıtlamaya uymayanlara kesilen ceza miktarını da açıkladı. Buna göre geçen süreçte otomobil yetkili bayisi oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap