Nahrimed Haber

Otomobillerin Çok Daha Az Yakıt Tüketmesini Sağlayacak Yöntem Bulundu

Otomobil - 18 gün önce 0 Yorum
Otomobil Otomobillerin Çok Daha Az Yakıt Tüketmesini Sağlayacak Yöntem Bulundu
Otomobil üreticileri ve araştırmacılar, araçları daha hafif hâle getirip yakıt tasarrufunu artıran bir yöntem buldular.

Otomobil satın alırken herkesin göz önüne aldığı şeylerden biri de yakıt tüketimi. Kullanıcılar, yakıt verimliliği daha fazla olan araçları tercih etmeye çalışıyorlar. Tabii ki bu durum, aracın modelinden ağırlığına kadar birçok farklı nedenden dolayı değişiklik gösterebiliyor.

Şimdi ise bu konuda devrim yaratabilecek bir gelişmenin yaşanmış olabileceği görüldü. Knowable Magazine tarafından paylaşılan bilgilere göre otomobil üreticileri ve araştırmacılar, arabaların yakıt verimliliğini üst seviyeye çıkaracak bir yöntem buldu.

Yeni bir çelik, aracın ağırlığını azaltarak daha az yakıt harcamasını sağlayabiliyor

Yöntemin, yepyeni bir çelik formu olduğu belirtiliyor. Hafif polimerler ile karbon fiber iç mekânlar ve gövdelerin birleştirilmesi sonucu ortaya çıktığı söylenen bu çelik türü, araçları çok daha güçlü ve daha hafif yapabiliyor.

Bunlarla birlikte bu çelikten üretilen araç, çok daha iyi yakıt tasarrufu yapabilen otomobile dönüşüyor. Yani bu tarz araçlar, hem sağlam hem de hafif olurken şu ankilerden daha az yakıt harcayabiliyorlar.

Aynı zamanda iyice yaygınlaşan elektrikli otomobiller için de yararlı bir yöntem olduğunu görebiliriz. Zaten üreticiler, bu tarz araçları daha uzun menziller sunması için en hafif malzemeleri kullanmaya çalışıyordu. Yeni yöntemlerle birlikte menzillerin çok daha artma ihtimali var.

Bu yöntemin araçlara entegre olması için hâlâ zamana ihtiyaç var. Yine de araştırmacıların ve otomobil üreticilerinin şimdiden sağlam bir temele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şimdiden ilerleyen zamanlarda çok daha uzun menzilli, yakıt verimliliği yüksek otomobiller göreceğimizi söylemek mümkün.

 


Yorumlar (0)

Yorum Yap