Nahrimed Haber

Oyun Sektöründeki İşte Çıkarma Dalgası Bitmiyor: Ubisoft, Onlarca Çalışanıyla Daha Yollarını Ayırdığını Duyurdu!

Sektörel Oyun Sektöründeki İşte Çıkarma Dalgası Bitmiyor: Ubisoft, Onlarca Çalışanıyla Daha Yollarını Ayırdığını Duyurdu!
Oyun sektörünü etkisi altına alan toplu işten çıkarma furyası hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de Ubisoft, onlarca çalışanıyla yollarını ayırma kararı aldı.

2024 yılı, video oyun endüstrisinde çalışanlar için hiç iyi gitmiyor. Şu ana kadar Take Two’dan Xbox’a Electronic Arts’tan Riot Games’e kadar birçok şirketten binlerce çalışan işinden olmuştu. Öyle ki tahminlere göre şu ana kadar 20 bine yakın oyun sektörü çalışanı bu yıl kovuldu. Bu hamlelerin ana nedeni, şirketlerin masrafları azaltmak istemeleriydi.

Şimdi ise böyle bir hamle dünyaca popüler oyunlarıyla tanıdığımız Ubisoft’tan geldi. Oyun devi, Kanada’nın Toronto şehrinde bulunan stüdyosundan 33 çalışanını işten çıkardığını açıkladı. Bu stüdyo, hâlihazırda Splinter Cell’in remake’i ve yeni Far Cry oyunu üzerinde çalışıyordu.

Hedeflerine ulaşmak için çalışanlarla yolların ayrıldığı ifade edildi

Ubisoft, yaptığı açıklamada yol haritasındaki hedeflerine ulaşmak için yeniden düzenlemeye gitme kararı aldığını ve bu kapsamda 33 çalışanı ile yollarını ayırdığını ifade etti. Çalışanlara tazminat ödeneceğini ve kariyer yardımı yapılacağı aktarıldı.

Bu, Fransa merkezli oyun devinin son zamanlarda yaptığı ilk işten çıkarma değil. Şirketin geçtiğimiz aylarda birkaç kez çalışanlarını kovduğunu görmüştük. Öyle ki mayısta gelen bilgiler, 2022’den 2024’e kadar 1700 Ubisoft çalışanının işinden olduğunu ortaya koymuştu.


Yorumlar (0)

Yorum Yap