Nahrimed Haber

PhotoScape Kullanarak Fotoğraflarınızda Yapabileceğiniz Değişiklikler

Yazılım - 2 yıl önce 0 Yorum
Yazılım PhotoScape Kullanarak Fotoğraflarınızda Yapabileceğiniz Değişiklikler
Günümüz dijital dünyasında görselleri düzenlemek hepimiz için büyük bir önem taşımaktadır. Sosyal medyada ve iş hayatında kişisel diğer sebeplerden ötürü fotoğraf düzenlemelerini yapabileceğiniz PhotoScape, basit ve kullanışlı arayüzüyle kullanıcılara birçok farklı türde imkan sağlıyor. Gelin bu özellikleri hep birlikte inceleyelim.

Koreli bir firma olan MOOII tarafından geliştirilen PhotoScape programı, fotograf ve animasyonlarınızı düzenlemek adına kullanabileceğiniz, basit ve temel düzenleme işlemlerinizi yapabileceğiniz bir ücretsiz fotoğraf düzenleme programıdır. Programı etkili kılan noktalar ise ipuçları ve kullanım kolaylığından faydalanabilmektir.

Sosyal medyada paylaşacağınız fotoğrafların son düzenlemelerini yapıp grafik işlerinizi halledebileceğiniz, temiz bir arayüze sahip olan bu programın özelliklerini ve ipuçlarını siz değerli takipçilerimiz için paylaştık. PhotoScape’de yapılabilecek düzenleme işlemlerinin ve ipuçlarının yer aldığı içeriğimizin detaylarına geçelim.

PhotoScape kullanarak fotoğraflarınızda yapabileceğiniz değişiklikler:

photoscape düzenleme

  • Fotoğraf düzenleme
  • Fotoğrafı yeniden boyutlandırma
  • Anigif yapımı
  • Fotograflara çerçeve oluşturma
  • Dosya formatlarını değiştirme
  • Baskı için görsel hazırlama
  • Fotograflarınız bilgisayarınızda büyük alanlar kaplamasın

Tüm fotoğraflara düzenleme işlemi uygulayabilirsiniz:

PhotoScape düzenleyici

Düzenleyici butonu dahilinde yapabileceğiniz birçok işlem mevcuttur. Karşılaştığınız tablonun sol tarafında yer alan bölüme düzenlemek istediğiniz fotoğrafı atabilir ve buradan fotoğraflarınıza birçok efekt verebilirsiniz. Baloncuklar, bulutlar, kırmızı göz giderme, metin ekleme, kırpma, filtre, klon damgası, mozaik modu gibi birçok özelliği bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz. 

Fotoğraflarınızı boyuttan boyuta getirebilirsiniz:

Fotoğraf boyutlarınızı kolaylıkla ayarlayabileceğiniz bir özellik olan fotoğraf boyutu değiştirme özelliği ve yapılanların pratikliği, programın popüler olmasının arkasındaki en önemli araçlar arasında yer alıyor. “Toplu Düzenleyici” butonuna tıklamalı ve sol taraftan fotoğrafı seçmeliyiz. Ardından sağ tarafta yer alan “Yeniden Boyutlandır” butonuyla fotoğrafları dilediğimiz şekilde boyutlandırabiliriz.

Anigif yapmayı basitçe öğrenebilirsiniz:

photoscape anigif

Anigif, basit bir usulle birlikte gif yapabileceğiniz bir seçenektir. Fotoğrafların slayt yöntemiyle art arda konulması sonucunda yapılır. PhotoScape’de “Anigif” seçeneğini seçtikten sonra sol menüden aldığımız fotoğrafları boş ekrana yerleştiriyoruz. “Efekti Değiştir” butonuyla fotoğrafları sağa, sola, aşağı veya yukarı kaydırabilirsiniz. Geçiş hızlarını ayarlama özelliğiyle birlikte olan Anigif, PhotoScape’de kolaylıkla yapılabiliyor.

Çerçeveli olmasını istediğiniz fotoğraflarınıza en iyi çerçeveyi seçebilirsiniz:

Çerçeve eklemek istediğiniz fotoğraflar için güzel bir çerçeve özelliği bulunuyor. PhotoScape ekranınızın “Düzenleyici” kısmının kare içine alınmış bölümünden çerçeve ekleyebilir ve çerçeve ayarlarınızı yapabilirsiniz. Bu özellik şu an popüler olmadığı için diğer muadil programların çoğunda daha karışık olarak düzenlenmektedir. PhotoScape’de ise çerçeve özelliğini oldukça basit ve efektif biçimde kullanabilirsiniz.

Dosya formatlarını kolayca değiştirebilirsiniz:

fotograf format değişme

Çoğu program RAW görüntülerle uyumlu değildir. Photoscape; Canon, Nikon ve Olympus gibi birçok tanınmış dijital kamera markasından RAW görüntülerini açabilir. Photoscape, herhangi bir RAW görüntüsünü birkaç saniye içerisinde JPEG formatlı bir görüntüye dönüştürebilir. Aynı şekilde JPG,JPEG, BMP, GIF vb. gibi formatları da birbirleri arasında değiştirebilir. Bu yönü de PhotoScape’i cazip kılan ciddi özellikler arasında.

Baskılarınız için düzenlemeler yapabilirsiniz:

Takvim oluşturmak, pasaport fotoğrafı düzenlemek, ajandalar için sayfa tasarımı yapmak gibi konularda sizlere yardımcı olan PhotoScape, tasarımsal anlamda da ihtiyaçlarınızı zor anlarınızda görebilmek gibi bir özelliğe sahip. Renk seçmek, kolaj yapmak gibi de özellikleri programın avantajları arasında yer alıyor.

Fotograflarınızı sıkıştırın:

fotograf sıkıştırma

Fotograflarınızı sıkıştırarak bilgisayar ortamında kapladığı yer konusunda kendinize ve bilgisayarınıza yardımcı olabilirsiniz. İnternete küçük boyutlu dosya yüklemek, mailde görsel kullanmak gibi konularda pratik şekilde size yardımcı olan bu özelliği sizlere tavsiye ederiz.

PhotoScape nasıl indirilir?:

photoscape indir

PhotoScape, farklı versiyonları bulunan bir programdır. Programın en çok tercih edilen sürümü şu anki sürümü olan 3.7’dir. PhotoScape’i ücretsiz indirmek istiyorsanız indirme sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.12 yıl önce ilk sürümü çıktığından beri piyasada en çok tercih edilen programlar arasında yer alan PhotoScape’in birçok dil eklentisi vardır ve Windows, Mac ve Linux işletim sistemleriyle uyumu bulunur.

PhotoScape benzeri diğer programlar hangileridir?:

Piyasada fotoğraf düzenleyebileceğiniz birçok program mevcuttur ancak PhotoScape kadar kullanışlı programlar bulmanız biraz zorlayıcı olabilir. Pixlr, Paint.NET, Canva, Fire Alpaca, GIMP gibi birçok programı PhotoScape yerine kullanmanızı tavsiye ederiz. Profesyonel anlamda bu gibi programlardan alabileceğiniz bir verim Adobe’un programları kadar olmasa da temel ve küçük düzeydeki işlemleriniz için oldukça idealler.


Yorumlar (0)

Yorum Yap