Nahrimed Haber

Prime Video, Türkiye’de The Boys’un Yeni Sezonuna Sansür Uyguladı!

Sinema - 12 gün önce 0 Yorum
Sinema Prime Video, Türkiye’de The Boys’un Yeni Sezonuna Sansür Uyguladı!
Son yıllarda bazı içeriklerinde sansür uygulamasıyla gündeme gelen Prime Video, The Boys’un bugün çıkan 4. sezonuna da sansür uyguladı. Tahmin edebileceğiniz gibi bu duruma tepki yağdı.

Amazon’un en çok sevilen yapımlarından olan The Boys’un çok beklenen 4. sezonu bugün itibarıyla çıkış yaptı. Kalanı haftalık olarak yayımlanacak yeni sezonun ilk üç bölümü Prime Video üzerinden abonelerle buluştu.

Ancak Prime Video’ya giren kullanıcılar, morallerini bozan bir durumla karşılaştılar. Prime Video’nun Türkiye’de bir kez daha sansür uyguladığı görüldü.

The Boys’un yeni sezonunda sansür var...

The Boys’u izlediyseniz biliyorsunuzdur. Bol bol kan ve cinselliğin olduğu direkt olarak yetişkinlere yönelik bir yapım. Öncekilerde olduğu gibi yeni sezon da bu tarz içeriklere sahip olacak. Ancak Prime Video’da Türkiye’deki kullanıcılara bunların gösterilmeyeceğini görüyoruz.

Daha ilk bölümden sansür uygulanması dikkatlerden kaçmadı. Örneğin yukarıda gördüğünüz sezonun ilk bölümün 54. dakikası civarında çıkan bir görüntü blurlanmış. Hâliyle bu durum kısa sürede sosyal medyada gündem oldu ve insanların platforma tepki göstermesini beraberinde getirdi.

Prime Video’da bir içeriğin sansürlendiğini ilk kez görmüyoruz. Daha önce de böyle durumlarda karşılaşmıştık. Örneğin yine The Boys’un 2022’de çıkan 3. sezonunda da bazı yetişkinlere yönelik bölümlere sansür uygulanmıştı.

En yakın örneği ise Oppenheimer’daydı. Platform, en başta filmin sansürlü Hindistan kopyasını yayımlamıştı. Bu kopyada sigaraya yönelik kamu spotları ve sigara içilen sahnelerde uyarı yer alıyordu. Aynı zamanda çıplaklık içeren bir sahnede de sansür eklenmişti. Platform, yağan tepkilerin ardından durumu düzeltmiş ve Oppenheimer’ın sansürsüz versiyonunu yüklemişti. The Boys’un yeni sezonunda böyle bir şey yapıp yapmayacağını bekleyip göreceğiz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap