Nahrimed Haber

Samsung Galaxy Ring Daha Çıkmadan Mahkemelik Oldu

Teknoloji - 21 gün önce 0 Yorum
Teknoloji Samsung Galaxy Ring Daha Çıkmadan Mahkemelik Oldu
Samsung’un akıllı yüzüğü Galaxy Ring, daha piyasaya çıkmadan mahkemede savunulacak.

Giyilebilir teknolojiler pazarı yeni bir mahkemeye sahne olmaya hazırlanıyor. Galaxy Ring’in bir başka giyilebilir teknoloji firması olan Oura tarafından dava edileceği ifade ediliyordu. Güney Koreli firma ise cihazı piyasaya sürmeden önce bu davayı kazanmak için bir karşı atak başlattı ve Oura’ya dava açtı. Böylece Oura’nın mahkemeye gitme yolu kapatılmış oldu. 

Samsung Galaxy Ring yakın zamanda piyasaya çıkacak ve bunun için pazarlama kampanyaları da başlayacak. Oura’nın ise gerçekten telif hakları için Samsung’a dava açıp atmayacağı bilinmese de Samsung’un yaklaşımı Oura’nın genel stratejisini sekteye uğratmış gözüküyor. Samsung, Oura’yı bugüne kadar büyük teknoloji üreticilerinin akıllı yüzükleri piyasaya çıkmadan açtıkları davalarla ürünlerin önünü kesmekle suçladı. 

Oura’nın pazardaki dominasyonu sona erebilir

samsung galaxy ring

Her ne kadar Samsung’un yüzüğü bu alanda en çok dikkat çeken ürün olsa da aslında sağlık ekipmanları olarak ele alınan çok sayıda akıllı yüzük var. Her ne kadar çok yaygınlaşmasa da bu pazarın en önemli aktörlerinden biri Oura. Samsung ise bu pazardaki boşluğu gördüğü için yatırım yapmaya karar verdi. 

Öte yandan pazar çok uzun süre bu kadar boş kalacakmış gibi gözükmüyor. Örneğin bu yılın CES etkinliğinde pek çok firma kendi sağlık takip yüzüklerini potansiyel müşterilere tanıtmıştı. Samsung ve Oura her ne kadar şu anda birbirlerine karşı cephe almış olsalar da yakın zamanda çok daha kalabalık bir pazarla mücadele etmek durumunda kalabilirler. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap