Nahrimed Haber

Samsung Galaxy S25’te Exynos İşlemci Kullanılmayabilir

Mobil - 5 gün önce 0 Yorum
Mobil Samsung Galaxy S25’te Exynos İşlemci Kullanılmayabilir
Samsung’un Galaxy S25 serisinde Exynos işlemcileri kullanmama kararının ardında Exynos’ları henüz istenen seviyeye getirememeleri yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Samsung’un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S25 serisinde sadece Qualcomm’un işlemcilerinin kullanılacağı iddia edilmişti. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 olarak adlandırılacak yeni işlemcilerin seçilmesinin nedeni ise Exynos 2500 çipsetinin henüz istenen seviyede olmaması olarak gösteriliyor. 

Aslında bu durum pek çok Samsung hayranının hoşuna giden bir gelişme olmuştu. Samsung’un Galaxy S24 serisinde Exynos işlemcileri de kullanmaya başlaması ile birlikte tüketiciler farklı işlemcilere sahip modeller görmeye başlamıştı. Galaxy S23 serisinde ise yalnızca Snapdragon işlemciler kullanılmış ve seri büyük başarı yakalamıştı. 

Samsung, Exynos 2500’dan memnun değil

exynos 2500

Güney Kore’den gelen haberlere göre Samsung, Exynos 2500 serisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yine de işlemcinin verimliliği istenilen noktadan oldukça uzakta. Her ne kadar Güney Koreli teknoloji devi Exynos 2500’de verimliliği yüzde 20 artırmayı başarmış olsa da hedeflenen noktadan oldukça uzakta. Zira bu işlemcinin Qualcomm 8 Gen 4 ile denk seviyeye gelmesi için verimlilik oranının yüzde 60’ı bulması gerekiyor. 

Şu anda Exynos 2500 hakkında çok fazla detay açıklanmadı. Bazı iddialara göre yeni işlemci, Samsung’un ikinci nesil 3nm mimarisi ile inşa edildiğini belirtilen işlemci, enerji verimliliğinden yana Snapdragon 8 Gen 4 ile aynı seviyede olacak. Öte yandan çiplerin performanslarının istenen seviyede olmaması durumunda Samsung’un seri üretime girmesi beklenmiyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap