Nahrimed Haber

Samsung Galaxy Z Flip6’nın Avrupa Fiyatı Ortaya Çıktı: Önceki Nesilden Çok Daha Pahalı Olacak (Kalbinizi Ağrıtacak Türkiye Fiyatını da Hesapladık)

Mobil - 3 gün önce 0 Yorum
Mobil Samsung Galaxy Z Flip6’nın Avrupa Fiyatı Ortaya Çıktı: Önceki Nesilden Çok Daha Pahalı Olacak (Kalbinizi Ağrıtacak Türkiye Fiyatını da Hesapladık)
Samsung’un 10 Temmuz’da tanıtacağı yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip6’nın Avrupa fiyatı ortaya çıktı. İddia doğruysa cihaz, önceki nesilden 140 euro daha pahalı olacak. Peki Türkiye fiyatı ne kadar olur?

Samsung, 10 Temmuz günü gerçekleştireceği Unpacked etkinliğiyle yeni katlanabilir telefonlarını bizlerle buluşturacak. Bunlardan biri de dikey katlanabilir olan Galaxy Z Flip6 olacak.

Galaxy Z Flip6’nın birçok özelliği şimdiye kadar gün yüzüne çıkmıştı. Ayrıca fiyatıyla ilgili de bilgiler gelmişti. Birkaç hafta önce gelen fiyat sızıntısında ABD’de daha yüksek bir fiyatla çıkacağı görülmüştü. Bugün ise Avrupa fiyatı geldi. Sızıntı, telefonları bekleyenleri üzecek cinsten.

Z Flip6, önceki modelden 140 euro civarında daha pahalı olacak

Avrupa’dan gelen perakende listelemesine göre Z Flip6 modelinde ciddi bir fiyat artışı göreceğiz. Kaynaklara göre fiyatı önceki modelden 140 euro civarında daha pahalı bir fiyata çıkış yapacak.

İddia doğruysa 256 GB’lık versiyon 1.399,99 euro gibi bir fiyatla Avrupa’da piyasaya sürülecek. 512 GB’lık modelde ise 1.466,99 euro’luk bir fiyat etiketi göreceğiz. Karşılaştırma yapacak olursak geçen seneki Z Flip5’in sırasıyla 1.199 euro ve 1.319 euro fiyata kıtada satışa sunulduğunu belirtelim.

Z Flip6’nın önceki nesilden çok farklı olması beklenmiyor. 6,7 inçlik ekran ve 3,4 inçlik kapak ekranı göreceğiz. RAM’in 12 GB’a çıkacağı konuşuluyor. İşlemcisi ise muhtemelen Snapdragon 8 Gen 3 olacak. 50 MP’lik iyileştirilmiş ana kamera ve daha büyük batarya diğer beklentiler arasında.

Yapılacak 140 euro’luk zam, maalesef bize binlerce lira olarak yansıyacak. Ülkemizde akıllı telefonlara %1’lik Kültür Bakanlığı Payı, %12’lik TRT Bandrolü, %50 ÖTV ve %20 KDV dahil ediyor. 256 GB’lık 1.399 euro’dan çıktığını varsayarsak cihaz 24 Haziran kuruyla vergisiz 49 bin 475 TL’ye gelecek. Vergiler ve diğer ücretler dahil edildiğinde ise 90 bin TL’yi aşkın bir fiyat karşımıza çıkıyor. Ne kadar doğru olacağını temmuzda göreceğiz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap