Nahrimed Haber

Samsung Galaxy Z Fold6’nın Tüm Özellikleri Tanıtımına Haftalar Kala Ortaya Çıktı: Bekleyenleri Hayal Kırıklığına Uğratacak

Mobil - 11 gün önce 0 Yorum
Mobil Samsung Galaxy Z Fold6’nın Tüm Özellikleri Tanıtımına Haftalar Kala Ortaya Çıktı: Bekleyenleri Hayal Kırıklığına Uğratacak
Samsung’un temmuzda tanıtacağı yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold6’nın tüm özellikleri açığa çıktı. Sızıntı, cihazda pek bir değişiklik yaşanmayacağını ve bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini gösterdi.

Katlanabilir telefon segmentinin lideri Samsung’un yeni telefonlarını bizlerle buluşturmasına çok az kaldı. Şirket, muhtemelen önümüzdeki ay düzenlenecek bir etkinlikle Galaxy Z Flip6 ve Z Fold 6’yı bizlerle buluşturacak. Heyecanlı bekleyiş sürerken bugün bu telefonlardan biriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Yatay katlanabilir model olan Z Fold6’nın tüm özellikleri, tanıtılmasına çok az bir süre kala ortaya çıktı. Smartprix’in sızdırdığı özellik listesi, telefonun her şeyine göz atmamızı sağlıyor. Sızıntıya baktığımızda önceki nesle göre pek bir değişiklik olmayacağını ve bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini görebiliyoruz.

Samsung Galaxy Z Fold6 neler sunacak?

*Galaxy Z Fold6’nın muhtemel tasarımı

Gelen bilgilere göre Samsung Galaxy Z Fold6, 7,6 inçlik 2160x1856 çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekranla gelecek. Kapak ekranı ise HD+ çözünürlükte 6,3 inçlik bir panel olacak. Önceki nesle kıyasla sadece dış ekranda 0,1 inçlik bir büyüme olduğunu görüyoruz.

Telefon, beklendiği gibi Qualcomm’un bu yılki amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3 ile donatılacak. Önceki yılki modelde de Snapdragon 8 Gen 2’yi görmüştük. Tıpkı selefinde olduğu gibi yeni modelde de 12 GB RAM ve 256 GB’tan 1 TB’a kadar çıkan seçeneklerini göreceğiz.

Daha iyi bir batarya bekleyenler maalesef hayal kırıklığına uğrayacak. Bilindiği üzere Z Fold5 4400 mAh’lik bir bataryayla gelmişti. Z Fold6, bunu değiştirmeyecek ve aynı 4400 mAh’lik kapasiteye sahip olacak. Google’dan HONOR’a kadar aynı segmentten katlanabilir telefon üretenler 4500 mAh’in üstünde cihaz çıkarmaya başlamıştı. Bu konuda Samsung’un geride kalacağını görebiliyoruz.

Kamera tarafı da tıpkı önceki nesil gibi etkileyici olmayacak Galaxy Z Fold6’da tıpkı önceki gibi 50 MP, 12 MP ve 10 MP’lik üçlü kamera kurulumu göreceğiz. Tek farkın, cihazın 4K/120fps yavaş çekim desteği olacağı söyleniyor. Bunlar dışında Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6, eSIM desteği yer alacak.

Ayrıca Samsung’un bu yıl tanıttığı yapay zekâ özellikleri “Galaxy AI” da cihazda yerini alacak. Donanım tarafında pek fazla yenilik olmadığını düşündüğümüzde, yapay zekâ özelliklerinin Z Fold6’yı satmada en büyük kozu olacağını tahmin edebiliriz. Tabii ne kadar etkili olacağı merak konusu.

Yeni katlanabilir telefonların resmî tanıtım tarihi henüz belli değil. Ancak tüm söylentiler, yeni Galaxy Unpacked etkinliğinin 10 Temmuz’da gerçekleştirilebileceğini gösteriyor. Fiyatının 1.899 dolardan başlamasının beklendiğini de belirtelim. İddialara göre 1 TB’lıkta 2250 dolara kadar çıkacak.


Yorumlar (0)

Yorum Yap