Nahrimed Haber

Siri Yapay Zekâ Sayesinde Âdeta Yeniden Doğuyor: İşte Gelen Yenilikler

Yazılım - 15 gün önce 0 Yorum
Yazılım Siri Yapay Zekâ Sayesinde Âdeta Yeniden Doğuyor: İşte Gelen Yenilikler
Apple, bugünkü etkinliğinde üretken yapay zekâ özelliklerini duyurdu. Siri de bundan nasibini alanlar arasındaydı. Sesli asistan, âdeta çağ atlayarak yepyeni bir hâl alıyor.

Apple, bugünkü WWDC 2024 geliştirici konferansı kapsamında iPhone’lardan Watch’a kadar birçok cihazın işletim sisteminin yeni sürümlerini bizlerle buluşturdu. Ancak duyurular bunlarla sınırlı değildi. Apple, resmen üretken yapay zekâ yarışına dahil oldu.

Şirket, “Apple Intelligence” ismini verdiği, büyük dil modellerinden (LLM) güç alan yeni yapay zekâ özelliklerini aldı. Siri de bu durumdan etkilenenler arasındaydı. Apple’ın sesli asistanı, yapay zekâ sayesinde adeta yeniden doğdu. İşte bilmeniz gerekenler

Siri’yle yazarak konuşmak mümkün olacak

Apple Intelligence, Siri’yle iletişime geçme şeklimizi değiştirecek. Asistanla artık sadece sesle değil, aynı zamanda yazarak da iletişim kurabileceğiz. Böylece konuşarak anlatamadığımız şeyi yazarak anlatabileceğiz. Aynı zamanda işitme engelliler için çok yararlı olacağını da söylemek mümkün.

Yapay zekâ sayesinde sizi daha iyi anlayacak, daha iyi yanıtlar verecek

Üretken yapay zekâ desteği sayesinde Siri sorularınızı daha iyi bir şekilde anlayacak, daha iyi yanıtlar verebilecek. Hatta Apple, hata yaptığınızda bile sizi anlayabileceğini söylüyor. Mevcut Siri’nin bu konuda pek iyi olmadığını biliyorduk. Bu yüzden yapay zekâ desteği onu çok ileri taşıyacaktır. Siri’nin yeni bir animasyona sahip olacağını da belirtelim.

Siri, aradığınız özelliği hızlıca bulacak

Cihazınızdaki bir özelliği bulamıyor musunuz? Siri’ye ne aradığınızı söyleyeceksiniz, o da yapay zekâ sayesinde hemen o özelliği bulacak.

Ekranınızı görebilecek

Siri, cihazda ne yaptığınızı görme şansına da sahip olacak. Bu şekilde ekranınızı izleyerek size yardımcı olabilecek. 

Hatırlayamadığınız şeyleri Siri’ye sorabileceksiniz

Bulamadığınız bir şeyi de Siri’ye sorma şansınız olacak. Örneğin bir e-postayı hatırlayamadığınızda Siri’den bulmasını talep edebileceksiniz.

Uygulamalarda sizin yerinize aksiyon alabilecek

Siri, yapay zekâ sayesinde sadece soruları yanıtlayan bir asistan olmayacak. Buna ek olarak uygulamalarda eylemler gerçekleştirebilecek. Örnek olarak metin yazma veya istediğiniz bir fotoğrafı göstermeyi verebiliriz.

Kimliğinizin fotoğrafını bulup ondan gerekli bilgileri alabilecek

Bir dosyada ehliyetinizdeki bir kısım lazım oldu diyelim. Siri, otomatik olarak cihazınızda yer alan kimlik fotoğrafını bulup bu fotoğraftan gerekli numarayı alıp istenen dosyaya taşıyabilecek. 

ChatGPT, ücretsiz bir şekilde Siri’ye entegre ediliyor

Apple, beklendiği gibi OpenAI ile yapay zekâ ortaklığı kurdu. Siri de bu sayede ChatGPT’nin ve güç aldığı dil modeli GPT-4o’nun yeteneklerini kazanacak. Siri, bir sorunuza yanıt verirken ChatGPT’nin daha iyi cevaplayabileceğini düşünerek size ChatGPT’yi kullanmak isteyip istemediğinizi soracak. Bunun ardından da onun yetenekleriyle sorularınızı yanıtlayacak.

iPhone, iPad ve Mac cihazlardan kullanılabilecek ChatGPT entegrasyonu, ücretsiz olacak kullanıcılara gelecek.

iPhone, iPad ve Mac’lerde kullanılabilecek

Siri’ye gelen yapay zekâ özellikleri, sadece iPhone’larda değil, iPad ve Mac cihazlardan da erişilebilir olacak. Bu özellikler, iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile kullanıcılara sunulacak.


Yorumlar (0)

Yorum Yap