Nahrimed Haber

Sony, PSVR2’ye Nihayet PC Desteği Getirdi: Tüm Steam VR Oyunları Oynanabilecek

Teknoloji - 22 gün önce 0 Yorum
Teknoloji Sony, PSVR2’ye Nihayet PC Desteği Getirdi: Tüm Steam VR Oyunları Oynanabilecek
Sony, geçen sene PS5’e özel olarak çıkış yapan sanal gerçeklik gözlüğü PSVR2’ye PC desteği getirdi. Oyuncular, birkaç ay sonra ayrı olarak satışı başlayacak adaptörle PC’deki VR oyunlarını cihazdan deneyimleyebilecek

Sony, geçtiğimiz yılın başlarında PSVR2 sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtmıştı. İlk cihaz PSVR’ın halefi olarak cihaz, PlayStation VR oyunlarını oynamaya olanak tanıyordu. Şimdiye kadar da sadece PS5’e özeldi.

Ancak son zamanlarda gelen söylentiler bunun değişeceğini ve PSVR2’nin PC desteği kazanacağını ortaya koymuştu. Bugün Sony tarafından yapılan açıklamayla bu resmîleşti. Şirket, PSVR2’nin bilgisayarda oyun oynatmasını sağlayacak PC adaptörünü duyurdu.

59 dolarlık adaptörle tüm Steam VR oyunlarını oynamak mümkün olacak

Yeni adaptör, PSVR2’ye PC desteği getirerek bilgisayardaki sanal gerçeklik oyunlarını da oynatacak. Sony, Steam’deki tüm VR oyunlarını destekleyeceğini söylüyor. Yani Half-Life: Alyx’ten Fallout 4 VR’a kadar bütün Steam VR yapımlarını PSVR2’den oynayabileceksiniz. Bunu yapmak için DisplayPort kablo ve Steam hesabına sahip olmanız yeterli olacak.

PSVR2 PC adaptörü, 7 Ağustos 2024 itibarıyla satışa sunulacak. Sony, fiyatının 59,99 dolar (1.931 TL) olacağını açıkladı. Ülkemizde geldiğinde Türkiye fiyatının nasıl olacağını göreceğiz. PSVR2’nin 21 bin TL’den başlayan cihazlarla Türkiye’de bulunabildiğini belirtelim.

Bazı PS5 özellikleri maalesef PC’de kullanılamayacak

PSVR2, PS5’e özel olarak tasarlanmıştı. Bu yüzden maalesef HDR, başlık geri bildirimi, göz izleme, uyarlanabilir tetik, haptik geri bildirim gibi PS5 özellikleri PC üzerinden kullanılamayacak. Ancak 4K görseller, 110 derece görüş alanı, parmakla dokunma algılama gibi özelliklere ulaşılabilecek. Yani tam olarak PS5’teki deneyimi almak mümkün olmayacak ancak daha fazla VR oyununa erişilebilecek.

Son olarak Sony, PSVR2’yi PC oyunlarında kullanmak için gerekecek minimum sistem gereksinimlerini de açıkladı. Bu listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

PSVR2 için minimum PC sistem gereksinimleri:

İşletim SistemiWindows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
İşlemciIntel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 veya sonrası mimari)
RAM8 GB ve üstü
GPUNVIDIA GeForce GTX 1650 ve üstü / AMD Radeon RX 5500XT ve üstü (En iyi performans RTX 3060 / AMD Radeon 6600XT ve üstünde verilecek)
DisplayPortDisplayPort 1.4
Bluetooth Bluetooth 4.0 ve üstü

Yorumlar (0)

Yorum Yap