Nahrimed Haber

Spotify, Podcastler İçin Video Özelliğini Sessiz Sedasız Devreye Aldı

Donanım - 8 gün önce 0 Yorum
Donanım Spotify, Podcastler İçin Video Özelliğini Sessiz Sedasız Devreye Aldı
Spotify, sessiz sedasız şekilde podcasterlerin video yüklemesine izin veren yeni özelliğini devreye aldı.

Spotify, daha önce kendi yerleşik podcast içerik üreticilerinin video yüklemesine izin veriyordu. Bu özelliği kullanmak isteyenlerin ya Podcasterler için Spotify üzerinden ücretsiz üye olmaları ya da partner firmalardan birinde çalışmaları gerekiyordu. İçerik üreticiler ayrıca video akışları ile sesli içeriklerin akışlarını da ayırabiliyordu. Bu özellik şimdi tüm içerik üreticilerine açıldı. 

Yeni özelliği kullanmak için içerik üreticilerinin Podcasterler için Spotify portalına gitmeleri gerekiyor. Sonrasında da daha önce yayımladıkları sadece ses formatındaki bir içeriklerini bulup, yan taraftaki üç noktaya basmaları gerekiyor. Açılan ekrandan da ilgili videolarını ekleyebiliyorlar. 

Video podcastlere olan ilgi artıyor

Spotify video podcast

Spotify son dönemde video podcastlere özel bir ilgi gösteriyor zira bu alan, sesli içerikler alanında giderek büyüyen bir konsept olarak karşımıza çıkıyor. 2023 yılında platformda 100 bin civarında video podcast varken bu yıl bu sayı şimdiden 250 bini aşmış durumda. 

Spotify’dan gelen açıklamaya göre, küresel olarak video podcast izleyen kullanıcı sayısı 170 milyona ulaşmış durumda. Ayrıca aylık aktif video podcast izleyici sayısı da geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %40 artış göstermiş durumda. Video içeriklerin tüketilme süresi de sesli içeriklerin tüketilme süresini aştı. 

Spotify’ın Podcast Ürünleri Başkan Yardımcısı Maya Prohovnik, yaptığı açıklamada "Video, küresel Spotify deneyiminin bir parçası oluyor. Videolarını bizim platformumuzda paylaşan podcastçiler geçen yıl yaklaşık %70 büyüdü, video podcastlerin kullanıcılarda karşılık bulduğu açık ve Spotify’daki ana içerik kategorilerimizde video içerik için iştah arttı." ifadesini kullandı. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap