Nahrimed Haber

Starlink’in Türkiye’ye Geliş Tarihi Yine Ertelendi: İşte Yeni Tarih

İnternet - 8 gün önce 0 Yorum
İnternet Starlink’in Türkiye’ye Geliş Tarihi Yine Ertelendi: İşte Yeni Tarih
Resmi hizmet haritasını güncelleyen Starlink, Türkiye’ye geliş tarihini yine erteledi. Haritaya göre hizmet, ülkemizde en erken 2025’te kullanılabilir olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yaklaşık bir yıl önce, Eylül 2023’te yapmış olduğu açıklamasında SpaceX’in, Starlink’in Türkiye’de hizmet vermeye başlaması için başvuruda bulunduğunu açıklamıştı. O günden bu yana Starlink’in 2024 yılı içerisinde Türkiye’de kullanılabilir olması bekleniyordu.

Starlink erişim haritasını güncelleyen SpaceX, yüksek hızlı uydudan internet bekleyenlerin keyfini bir miktar kaçırdı. Zira an itibarıyla bizzat SpaceX’in web sitesine göre Starlink, Türkiye’de 2025 yılından önce kullanılabilir olmayacak. 

Starlink, Türkiye’de en erken 2025’te kullanıma açılacak

Kısa süre önce yapılan açıklamaya göre an itibarıyla 100’e yakın ülkede kullanılabilir durumda ve kullanıcı sayısı 3 milyona ulaştı. Starlink, özellikle fiber internet alt yapısının bulunmadığı bölgelerde yüksek hızlı internet sunduğu için özellikle şehir merkezlerinden uzakta yaşayanlar tarafından tercih ediliyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap