Nahrimed Haber

Sürekli Özellikleri Kopyalanan TikTok Bu Sefer Kendisi Yelp’i Kopyaladı: Konumlar Özelliği Güncelleniyor

Sosyal Medya Sürekli Özellikleri Kopyalanan TikTok Bu Sefer Kendisi Yelp’i Kopyaladı: Konumlar Özelliği Güncelleniyor
TikTok, yeni konum sayfaları ile restoran, otel ve alışveriş için yönlendirmelerde bulunacak.

Eğlence ve sosyal medya platformu olarak dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesine erişen TikTok, şimdi de seyahat etmeyi sevenler için kendisini vazgeçilmez kılmaya çalışıyor. Yeni konum sayfaları ile birlikte TikTok’ta oteller, barlar, restoranlar ve alışveriş merkezleri gibi konumlara erişebileceğiz. 

Aslında TikTok’ta kullanıcılar yaptıkları paylaşımlara coğrafi konumlarını ekleyebiliyorlardı. Boston, New York ve Teksas gibi bölgelerde kullanıma açılan yeni özellik ile birlikte ise "yiyecek ve içecek", "oteller", "mağazalar" gibi içerik kategorilerinde arama yapmak ve daha odaklı sonuçlar elde etmek mümkün oluyor.

Mekan tavsiyelerine erişilebilecek

tiktok

Ayrıca TikTok’a "daha fazla mekan keşfet" özelliği de gelecek. Apple Maps ile entegre şekilde çalışan bu özellik sayesinde ziyaret edilen bölgede yer alan ve TikTok gönderilerinde işaretlenmiş olan mekanların konumları görülebilecek. Mekanların açık adres, fiyat seviyesi, TikTok’ta kaç defa etiketlendiği gibi bilgiler de görülebilecek. 

TikTok henüz yeni özelliklerin ne zaman herkese açık hâle geleceğine dair bir bilgi paylaşmadı ancak en azından testlerin başladığı gözüküyor. Güncellenmiş konumlar sayfası henüz tüm etiketlenebilir bölgelere açık değil. TikTok adım adım diğer sosyal medya uygulamalarına ve arama motorlarına alternatif olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap