Nahrimed Haber

Tadı Damağımızda Kalan "Keşke Devamı Çekilseydi!" Dediğimiz Filmler: Olası Senaryoları Nasıl Olurdu?

Sinema - 22 gün önce 0 Yorum
Sinema Tadı Damağımızda Kalan "Keşke Devamı Çekilseydi!" Dediğimiz Filmler: Olası Senaryoları Nasıl Olurdu?
Sinema dünyası, izleyicileri büyüleyen ve akıllarda yer eden birçok eşsiz filmle dolu. Ancak bazı filmler var ki, hikâyeleri öyle etkileyici, karakterleri öyle derin ki devamını dört gözle bekliyoruz.

Bazı filmlerin de tadı damağımızda kaldı. Bu filmlerden bazılarının devamı çekilseydi neler olacağını hayal etmekten kendimizi alamıyoruz.

"Keşke devamı çekilseydi!" dediğimiz, gönüllerde taht kuran ama devamı gelmemiş filmlerden oluşan listemizde devam etselerdi neler olabileceğine dair tahminlerde bulunduk. Belki de bu tahminler, bir gün gerçekten beyaz perdeye yansır, kim bilir!

Inception (2010):

inception

Christopher Nolan’ın yönettiği bu bilim kurgu filmi, rüya içinde rüya kavramıyla çok büyük ilgi gördü. Devamı çekilseydi muhtelen Cobb ve ekibi, yeni bir göreve adım atarlardı. Bu görevde rüyaların ötesine geçerek farklı boyutlara ve gerçekliklere adım atarlardı.

Ejderha Dövmeli Kız (2011):

ejderha dövmeli kız

David Fincher’ın yönettiği bu gerilim filmi, Stieg Larsson’un popüler kitabından uyarlanarak hazırlandı. Film, çok büyük beğeni toplasa da devamı neden çekilmedi biz de bilemiyoruz. Peki çekilseydi olası senaryo nasıl olurdu?

Lisbeth Salander ve Mikael Blomkvist, İsveç hükûmetinin en üst düzey yetkilileri tarafından yürütülen gizli bir insan kaçakçılığı operasyonunu ortaya çıkarırdı. Bu operasyon, Lisbeth’in geçmişiyle doğrudan bağlantılı olarak bir intikam arayışına dönüşebilirdi.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004):

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Michel Gondry’nin yönettiği bu romantik drama, ayrıldığı sevgilisinden halan hatıraları hafızasından sildiren bir adamı anlatıyor. Peki devamı çekilse senaryo nasıl ilerlerdi?

Joel ve Clementine, hafızalarını tekrar silme işlemi geçirdikten sonra hayatlarına devam ederken tekrar karşılaşırlar ve birbirlerini bulurlardı. İkili de geçmişe dair anılarını yavaş yavaş geri kazanmaya başlar ve ilişkilerini daha güçlü bir temele oturtmaya çalışırlar, her koşulda yine birbirlerine âşık olurlardı.

The Nice Guys (2016):

the nice guys

Shane Black’in yönettiği bu komedi-dram, iki dedektifin eğlenceli macerasını anlatıyor. Sevilen filmin devamı çekilmiş olsaydı Holland March ve Jackson Healy’nin Los Angeles’ta yeni bir gizemli davayı çözmek için bir araya gelmelerini izleyebilirdik.

Annihilation (2018):

Annihilation

Alex Garland’ın yönettiği bu bilim kurgu filmi, gizemli bir bölgeyi keşfe çıkan bir grup bilim insanını konu alıyor. Kitaptan uyarlanmasına ve bir seri olmasına rağmen film maalesef seriye dönüşmedi.

Bölge genişlemeye devam ederken yeni bir keşif ekibi, bölgenin merkezine ulaşarak daha büyük ve korkunç sırları ortaya çıkarırdı. Bölge X’in arkasındaki gizemli güçler, insanlığı yok etmekle tehdit ederken Lena ve ekibinin, bölgenin gerçek doğasını anlamak ve dünyayı kurtarmak için zamanla yarışını izleyebilirdik.

Peki sizin “Keşke devamı gelse!” dediğiniz filmler hangileri?

Filmlerle ilgili ilginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap