Nahrimed Haber

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanından "Başka Oyunlar da mı Yasaklanacak?" Dedirten Açıklama

Oyun - 18 gün önce 0 Yorum
Oyun TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanından "Başka Oyunlar da mı Yasaklanacak?" Dedirten Açıklama
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yaman, oyunların çocuklar üzerindeki etkileriyle ilgili açıklamalar yaptı. Yaman, oyun meselesinin millî güvenlik sorununa dönüştüğünü ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda alınan bir kararla dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Roblox’a ülkemizde erişim engeli getirilmişti. Çocuklara zararlı olabileceği nedeniyel alınan karar hâlâ devam ediyordu. Konu hakkındaki tartışmalar sürerken bugün genel olarak oyunlarla ilgili bir açıklama geldi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Hüseyin Yaman, oyunların çocuklar üzerindeki etkileriyle konuştu. Açıklamaları, “Bu konuda yeni yasaklar gelebilir mi?” sorularını beraberinde getirdi.

“Oyun meselesi, millî güvenlik sorununa dönüşmüş durumda”

Yaman, açıklamasında çocukların bilgisayar oyunlarında geçirdikleri sürenin kısıtlanması gerektiğini ifade ederken bunun çok önemli bir konu olduğunu ifade etti. Dijital bağımlılığın gençlerin geleceğini çaldığını söyleyen başkan yyunların, Türkiye’de bir millî güvenlik sorununa dönüştüğünü de ekledi. Tam açıklaması şu şekilde:

Başka oyun platformlarına yasaklar gelecek mi?

Yaman ayrıca, diğer çevrim içi oyunlara yasak gelip gelmeyeceği sorusunu da yanıtladı. Böyle durumlarla karşılaşıp karşılaşmayacaklarını bilmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:


Yorumlar (0)

Yorum Yap