Nahrimed Haber

TECNO, Uygun Fiyatlı Telefonlara da Yapay Zekâ Getirecek Yeni Özelliklerini Duyurdu

Yapay Zeka - 10 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka TECNO, Uygun Fiyatlı Telefonlara da Yapay Zekâ Getirecek Yeni Özelliklerini Duyurdu
TECNO, yapay zekâ özelliklerini herkesin kullanımına sunmayı hedefleyen AI Vision stratejisini duyurdu. İşte duyurulan yapay zekâ özelliklerinden bazıları.

TECNO, IFA 2024’te AI vizyonunu ve yapay zeka destekli nesnelerin interneti (AIoT) ürünlerini tanıttı. Şirket, duyuru sırasında yapay zekanın sadece elit bir kesimin değil, tüm kullanıcıların hayatını iyileştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

TECNO’nun AI vision olarak adlandırdığı yapay zeka stratejisi, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik pratik çözümler vadediyor. Şirketin AI asistanı Ella, doğal konuşma yeteneği ile kullanıcılara günlük işlerde yardımcı olmayı amaçlıyor. Öyle ki Ella, kullanıcılara hava durumuna göre ne giymeleri gerektiğini önerebiliyor, hatta yemek tarifleri sunabiliyor. TECNO’nun açıklamasına göre Ella, sorulara tek ve düz bir yanıt vermek yerine kompleks bağlamlar kurarak dinamik bir iletişim sağlıyor.

TECNO, yapay zekayı herkesin kullanımına sunmayı hedefliyor

Yine TECNO’nun geliştirdiği yapay zeka tabanlı anlık çeviri özelliği ise dil engellerini aşarak kullanıcıları dünyanın dört bir yanına bağlamayı hedefliyor. AI Yazma özelliği ise uzun metinleri özetleyerek daha kolay anlaşılmasını sağlarken, aynı zamanda yazım hatalarını düzeltiyor ve metni iyileştirebilecek öneriler sunuyor. Ayrıca ekrandaki herhangi bir öğeyi daire içine alarak internette aramayı sağlayan Circle Search özelliği de TECNO cihazlara geliyor.

AI Görüntü Düzenleme özelliği ise fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri temizleyebiliyor veya eğlenceli kolajlar oluşturabiliyor. Böylece TECNO’nun yapay zeka destekli ürünleri, hem eğlence hem de iş odaklı görevlerde daha fazla zaman kazandırarak kullanıcılara yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunuyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap