Nahrimed Haber

Tesla Rakibi Rivian Hacim Kazanıyor: 2,5 Milyar Dolarlık Yatırım Daha Aldı

Otomobil - 2 yıl önce 0 Yorum
Otomobil Tesla Rakibi Rivian Hacim Kazanıyor: 2,5 Milyar Dolarlık Yatırım Daha Aldı
Jeff Bezos’un Tesla rakibi elektrikli otomobil şirketi Rivian, büyümeye devam ediyor. Farklı şirketler tarafından düzenlenen fonlama turlarında Rivian, 2,5 milyar dolarlık yatırım aldı. Bununla birlikte bugüne kadar 10,5 milyar dolar toplamış olan şirket, buradan sonraki değerini paylaşmadı.

Bir startup şirketi olan Rivian’ı yakın zamanda Jeff Bezos ile aynı karede görmüştük. Şirket sahibinin kalkış alanına sorunsuz şekilde taşınmasını sağlayan Rivian, bunun dışında bazı araçlarının gecikmesiyle de karşımıza çıkmıştı. Şimdiyse elektrikli araç üreticisinin emin adımlarla ilerleyişini görüyoruz.

Katıldığı fonlama turlarından büyük bir başarıyla ayrılan Rivian, halihazırda aldığı büyük yatırıma ek olarak bu yıl içinde geçmeyi hedeflediği miktarı da açıkladı. Bu sırada büyük bir çoğunluk tarafından heyecanla beklenen araçlarını da piyasaya sürecek olan şirket, piyasaya sağlam bir giriş yapacak gibi görünüyor. İşte detaylar:

Rivian, 2,5 milyar dolar daha yatırım aldı:

Rivian

Katıldığı turlardan 2,5 milyar dolarla (yaklaşık 21,4 milyar TL) ayrılan Rivian, şimdiye kadar yaklaşık 10,5 milyar dolar (yaklaşık 90 milyar TL) toplamış durumda. Amazon, D1 Capital Partners ve Ford tarafından gerçekleştirilen turlarda Rivian, araç üretiminin eşiğinde olduklarını ve bu sebeple sürekli ileriye bakarak büyümelerini her zaman bir öteye taşımaları gerektiğini söyledi.

D1 Capital Partners’ın kurucusu Dan Sundheim, şirketin Rivian’daki yatırımını yükseltmek adına heyecanlı olduklarını çünkü müşterilere alışılmışın dışında ürünler sunacaklarından bir dönüm noktasında olduklarını söyledi.

Son fonlamayla birlikte şimdiye kadar 10,5 milyar dolar toplamış olan Rivian, güncel değerini paylaşmadı fakat geçtiğimiz ocak ayındaki turların ardından 27,6 milyon dolarlık bir değere ulaştığı paylaşılmıştı. Şirket bu yıl içinde kamuya açık bir fonlamada 50 milyar doları (yaklaşık 427,7 milyar TL) geçmeyi hedefliyor.

Rivian, daha önce ikinci fabrikasını açma planları olduğunu söylemişti. Bunun yanında R1T ve R1S modelleriyle insanları heyecanlandırmış olan şirket, bakalım karşımıza nelerle çıkacak.


Yorumlar (0)

Yorum Yap