Nahrimed Haber

Tesla, Rakiplerine Dudak Isırttığı 2021 İkinci Çeyrek Gelirini Açıkladı

Otomobil - 2 yıl önce 0 Yorum
Otomobil Tesla, Rakiplerine Dudak Isırttığı 2021 İkinci Çeyrek Gelirini Açıkladı
Tesla, 2021’in ikinci çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre şirket, geçtiğimiz üç ayda neredeyse 12 milyar dolar kazanç elde etti. Bu kazancın 1,14 milyar doları ise kar olarak kasaya kaldı.

Otomobil sektörüne kazandırdığı elektrik motorlu araçlarla bilinen Tesla, nisan ila haziran ayının sona kadar olan dönemi kapsayan 2021 ikinci çeyrek mali durum raporunu açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalar, Tesla’nın rekor düzeyde kar ettiğini gözler önüne seriyor.

Tesla, 2021’in ikinci çeyreğinde tam 11,96 milyar dolar para kazandı. Bu tutar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 98’lik bir artışa tekabül ediyor. Yani Tesla’nın geçtiğimiz çeyrekteki kazancı, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinin neredeyse iki katıydı. Şirketin bu gelirden elde ettiği kar ise dudak uçuklatacak türden.

Tesla, geçtiğimiz 3 ayda 1,14 milyar dolar kar etti

Tesla

Tesla’nın açıkladığı rakamlara göre şirket, geçtiğimiz 3 aylık süreçte tam 1,14 milyar dolar kar elde etti. Kar miktarına oransal olarak baktığımızda da çok ciddi yükselişlerin olduğunu görüyoruz. Zira şirket, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 107 milyon dolar, bu yılın ilk çeyreğinde ise 438 milyon dolar kar etmişti. Tüm bu kazanç verileri, ikinci çeyrekte satılan 201 bin 250 adet araç sayesinde oluşturuldu.

Tesla’nın geçtiğimiz çeyrek dönem mali durum tablosunda kar açıklayacağı biliniyordu. Ancak bu denli yüksek seviyede bir kar miktarını kimse beklemiyordu. Açıklanan 1,14 milyar dolarlık kar, şirketin hisse senetlerine de doğrudan yansıdı. Açıklamalardan sonra yükselişe geçen Tesla hisseleri, son işlem gününü yüzde 2,1’lik yükselişle kapattı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap