Nahrimed Haber

Türkiye’nin İkinci Astronotu Atasever’den Açıklama: Amaç Bir Sonraki Nesli Daha Büyük, Daha Cesur Hayaller Kurmaya Teşvik Etmek

Uzay - 16 gün önce 0 Yorum
Uzay Türkiye’nin İkinci Astronotu Atasever’den Açıklama: Amaç Bir Sonraki Nesli Daha Büyük, Daha Cesur Hayaller Kurmaya Teşvik Etmek
Türkiye’nin ikinci astronotu olan Tuva Cihangir Atasever, başarıyla tamamladığı yörünge altı araştırma uçuşunun ardından açıklamalarda bulundu.

VSS Unity adlı yörünge altı aracı ile birlikte bir araştırma uçuşunda yer alan Atasever, aracın New Mexico’da bulunan Spaceport tesisine yaptığı inişin ardından açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen basın toplantısında Atasever’in dışında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil ile Axiom Space Baş Astronotu Michael Lopez-Alegria yer aldı. 

İlk olarak yolculuk deneyimini anlatan Atasever,  "İlk şok, ayrılmaydı. Sadece kısa saniyeler için oradaydık ama daha uzun sürdü gibi hissettirdi. Roket motoru çalıştıktan hemen sonra ve o uzay aracındaki güç muhtemelen uçuşun en etkileyici yönüydü. Elbette, mikro yer çekiminde süzülmek de çok eğlenceli ve aynı zamanda çok rahatlatıcı." şeklinde konuştu. 

Görev gelecek nesiller için

atasever

Yaşadığı deneyimin sıfatlarla ifade edilemeyeceğini söyleyen Türk astronot, uçuşun deney anlamında da başarılı olduğunu ve taşıdığı üç faydalı yükle ilgili tüm operasyonları başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. Atasever ayrıca uçuşta elde ettikleri verilerin inceleneceğini ve gelecek birkaç yıl içinde mikro yerçekimi araştırma yol haritası geliştireceklerini açıkladı. 

Katıldığı görevi gelecek nesiller için de yerine getirdiğini belirten Atasever, "Elbette, bu görevin ayrılmaz parçalarından biri araştırmalardı ancak asıl amaç bir sonraki nesli daha büyük, daha cesur hayaller kurmaya teşvik etmek. Bu yüzden onlara söyleyeceğim şey, kendiniz için gerçekten cesur hayaller seçmeye karar verin ve sonra bunları ulaşılabilir hedeflere dönüştürmek için gayretle ve stratejik olarak çalışın. Onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapmaktan fazlasıyla mutlu olurum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap