Nahrimed Haber

Twitter CEO’su Jack Dorsey Hakkında Şok İddia: İstifası Bekleniyor

Sosyal Medya Twitter CEO’su Jack Dorsey Hakkında Şok İddia: İstifası Bekleniyor
2006 yılında kurulan sosyal medya devi Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Epey ses getiren iddiayı, CNBC sunucularından David Faber canlı yayın esnasında duyurdu.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter hakkında ortaya bugün çok ilginç bir iddia atıldı. Yakın kaynakların CNBC’den David Faber’a söylediklerine göre Twitter CEO’su Jack Dorsey’in yönetimden istifa etmesi bekleniyor. 

Şirketin kurucusu olan 45 yaşındaki Dorsey, görevden zorla ayrıldığı 2008 yılına kadar CEO olarak şirketin başında yer almış; ancak kendisinden sonraki CEO Dick Costolo’nun istifasının ardından 2015 yılında yönetime geri dönmüştü. Şu an hem Twitter’ın hem de dijital ödeme şirketi Square’in CEO’su olan Dorsey’in neden istifa edeceğine dair ise henüz bir bilgi bulunmuyor. 

Twitter henüz resmi bir açıklama yapmadı

Jack Dorsey

Geçtiğimiz yıl şirketin paydaşlarından Elliott Management’ın Dorsey’i başka bir yönetici ile değiştirmeye çalışmasıyla Dorsey görevden alınmakla karşı karşıya kalmıştı. Elliott Management’ın kurucusu milyarder yatırımcı Paul Singer ise Dorsey’in halka açık iki şirketi de yönetip yönetmemesi gerektiğini sorgulayarak, yatırım şirketi Twitter yönetimiyle ortak bir anlaşmaya varmadan önce Dorsey’den şirketlerin birinin CEO’luk görevinden istifa etmesini talep etmişti.  

Dorsey’in gerçekten istifa edip etmeyeceği bir kenara dursun; olası bir istifa durumunda şirketin başına geçecek ismin kim olacağı da şimdilik meçhul. Eğer olur da Dorsey gerçekten CEO’luk görevini bırakırsa, kendisinden sonra gelecek olan CEO’nun, Twitter’ın son derece agresif ve hırslı iç hedeflerini kaldırabilecek yükümlülükte birisi olması gerekiyor. Şayet şirket bu yılın başlarında, 2023 yılının sonuna kadar 315 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı hedeflediğini belirterek ayrıca o yıl yıllık gelirini en az ikiye katlamayı istediğini aktarmıştı. 

Söylentilerin yayılmasının ardından doğal olarak bütün gözler Twitter’a çevrildi; ancak şirketten konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Dedikoduların doğru olup olmadığını ve Twitter’ı gelecekte nelerin beklediğini bekleyip göreceğiz. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap