Nahrimed Haber

Voyager Digital, Three Arrows Capital’a temerrüt bildiriminde bulundu

Kripto Para Voyager Digital, Three Arrows Capital’a temerrüt bildiriminde bulundu
Investing.com - Voyager Digital Ltd., bugün yaptığı açıklamada vadesi gelen ödemeleri yapmadığı için Three Arrows Capital’a (3AC) temerrüt bildiriminde bulunduğunu duyurdu. Yapılan...

Voyager Digital, Three Arrows Capital’a temerrüt bildiriminde bulundu © Reuters.

Investing.com - Voyager Digital Ltd., bugün yaptığı açıklamada vadesi gelen ödemeleri yapmadığı için Three Arrows Capital’a (3AC) temerrüt bildiriminde bulunduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada Three Arrows Capital’ın 15.250 BTC ve 350 milyon USDC değerinde kripto varlık ödemesini yapılmadığı açıklandı. Buna göre 3AC’nin Voyager Digital’a olan borcu 768,9 milyon doları buluyor.

Voyager tarafından bildirildiği üzere 3AC için bir yapılandırma planı üzerinde çalışılırken diğer yandan da hukuk danışmanlarıyla çeşitli yasal seçenekler için görüşmeler yapılıyor. Voyager, geçen hafta 3AC’ye bir temerrüt bildirimi gönderebileceğini aktarmıştı. 

Voyager, müşteri işlemlerine sürdürmek için Alameda’daki kredi limitini kullanıyor

Şirket, diğer yandan müşteri faaliyetlerin aksamaması için Alameda Ventures Ltd.’deki kredi limitini kullandığını bildirdi. Bunun yanında portföyünde 137 milyon dolar değerinde nakit ve kripto varlık olduğunu da duyurdu. 

Voyager CEO’su Stephen Ehrlich yaptığı açıklamada şirketin bilançosunu güçlendirmek ve müşterilerin çekim taleplerini karşılamaya devam etmek için özenle çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Voyager kripto para çekim işlemlerini kısıtlıyor

Voyager Digital, geçen hafta Three Arrows Capital’ın alacağı olduğunu açıkladıktan sonra günlük kripto çekim limitlerini büyük ölçüde azaltma kararı aldı. Toronto merkezli Voyager Digital, günlük fon çekim limitini 25 bin dolardan 10 bin dolara kadar çekti. 

3AC’nin kredisini ödeyememesinden dolayı temerrüde düşmesinden önce BlockFi ve Genesis, Three Arrows Capital’ın bazı pozisyonlarını tasfiye eden kuruluşlar oldu. Kripto hedge fonu, görünüşe göre faaliyetlerine devam etmek için finansman bulma konusunda oldukça zor zamanlar yaşıyor.

Three Arrows Capital, Terra çöküşünden bu yana toparlanamadı

Kripto hedge fonunu, zor duruma düşüren gelişme ise hatırlanacağı üzere portföyünde büyük ölçüde teminat olarak kullandığı Lido Stake Ethereum’un (stETH) değerindeki sert düşüş olmuştu. Ancak bu gelişmeden önce Mayıs ayında Terra’nın çöküşünün de 3AC’nin mali yapısında bozulmaya yol açtı bildiriliyor. Zira şirket, Terra’nın önemli yatırımcılarından biriydi.

Voyager’ın bugün çektiği ihtar ise diğer alacaklı şirketlerin de hızlıca aynı yolu tercih etmesini sağlayabilir. Kaldı ki 3AC’nin şu an hangi kuruluşlara ne kadar borcu olduğu net şekilde bilinmiyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Yorumlar (0)

Yorum Yap