Nahrimed Haber

Yapay Zekâyla Sohbet Özeti Oluşturma, Google Lens Araması ve Dahası: YouTube’a Gelecek Yeni Özellikler Belli Oldu

Mobil - 11 gün önce 0 Yorum
Mobil Yapay Zekâyla Sohbet Özeti Oluşturma, Google Lens Araması ve Dahası: YouTube’a Gelecek Yeni Özellikler Belli Oldu
YouTube birden fazla kullanışlı özelliği test etmeye başladı. Henüz ne zaman çıkış yapacakları bilinmeyen bu özellikler arasında yapay zekâyla canlı sohbetleri özetlemeden Google Lens ile aramaya kadar birçok yenilik var.

Son zamanlarda reklam engelleyicilere yönelik hamleleriyle gündemde olan YouTube, aynı zamanda kullanıcı deneyimine yönelik çalışmalarını da sürdürüyordu. Şimdi de dev platformun bu kapsamda test ettiği özellikler açığa çıktı.

YouTube, her biri farklı konuda işinize yarayacak birçok özelliği şu anda test ediyor. Özellikler arasında yapay zekâyla sohbet özeti oluşturma bile çok sevilecek bir yenilik bile var. Gelin bunlara birlikte göz atalım.

Yapay zekâ özetleri, Google Lens araması YouTube’a geliyor

Üretken yapay zekânın dünyayı kasıp kavurduğunu biliyoruz. YouTube’un çatı şirketi Google da bu konuda öne çıkanlardan. Platform, bu teknolojileri sohbetlere entegre etmeyi düşünüyor.

Test edilen özellik, yapay zekânın sohbet özetleri çıkarmasını sağlıyor. Canlı yayınlardaki sohbetlerin çok karmaşık olduğunu biliyoruz. Yapay zekâ tam olarak burada devreye girecek ve sonsuza kadar mesajları kaydırmanızın önüne geçerek sizin için özetleyecek.

Gelecek bir diğer yenilik ise Google’ın çok kullanılan fotoğraf arama hizmeti Lens ile alakalı. YouTube, platformun arama çubuğuna Google Lens’i entegre edecek. Böylecek daha gelişmiş bir YouTube araması yapabileceksiniz. Hatta gerçek bir nesnenin fotoğrafını çekip onun hakkında YouTube videolarına ulaşabileceğiniz bile söyleniyor.

Kanallar için QR kod ve kullanıcıların oluşturduğu efektler

Bunlar dışında YouTube, kanallara direkt olarak erişmeyi sağlayacak QR kodlar üzerinden de çalışıyor. Böylece linklerle uğraşmak yerine direkt QR ile kanallara ulaşılması sağlanacak. Ayrıca Shorts tarafı için de bir yenilik var. Şirket, TikTok’a benzer şekilde kullanıcıların kendine özel efektler oluşturmasına ve videolarda kullanmasına izin verecek.

Yukarıda gördüğünüz özelliklerin tümü şu anda az sayıda kullanıcı üzerinde test ediliyor. Ne zaman çıkış yapacakları belli değil. Deneysel olmaları dolayısıyla hepsinin son kullanıcıya ulaşmama ihtimali de var. Ancak hepsinin gelmesi durumunda farklı türlerden kullanıcıların işine yarayacaklarını söylemek yanlış olmaz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap