Nahrimed Haber

YouTube, "Hype" İsimli Yeni Özelliğini Türkiye’de Test Etmeye Başladı

İnternet - 3 gün önce 0 Yorum
İnternet YouTube, "Hype" İsimli Yeni Özelliğini Türkiye’de Test Etmeye Başladı
YouTube, "Hype" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği test etmeye başladı. Türkiye’de de test edilebilen özellik, beğeni butonuna benzer bir şekilde çalışıyor.

Dünyanın en popüler çevrim içi video platformu YouTube, yeni bit özelliği test etmeye başladı. "Hype" olarak isimlendirilen yeni özellik, nispeten küçük içerik üreticilerin videolarının ön plana çıkarılmasını sağlayacak. Hype özelliği, YouTube’daki beğeni butonuna benzerlik gösteriyor.

YouTube’un test aşamasındaki yeni özelliği, abone sayısı 500 binin altında olan bazı içerik üreticiler için aktif edildi. Bu bağlamda; kullanıcılar, bir videodaki Hype butonuna tıkladıkları zaman videonun daha fazla ön plana çıkarılmasını sağlayacaklar. Ancak Hype butonu, beğeni butonunun aksine arama sonuçlarında öne çıkarmak veya keşfet listesinde görünmek için kullanılmayacak.

Türkiye’de de test ediliyor

YouTube Hype yeni özellik

Yaptığımız kontrollerde, YouTube’un Hype özelliğinin Türkiye’de de test edilebildiğini gördük. Ancak bu özellik, Webtekno ekibinde kimsenin karşısına çıkmadı. Ancak yerel medyada paylaşılan ekran görüntüleri mevcut. Yani yeni özellik, kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediliyor diyebiliriz.

YouTube’un yeni özelliği, daha fazla sayıda izleyiciye ulaşmak isteyen içerik üreticiler için önemli bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor. Ancak bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı şimdilik belli değil.


Yorumlar (0)

Yorum Yap